bakin-vodic-za-tehno-zurke
Youtube prinscreen
Lifestyle Magazin

Bakin vodič za tehno žurke. Kako da se provedete bez drogiranja?

Dok sam bila baš mlada, obožavala sam da idem na tehno žurke. Kada sam otkrila taj zanos, skakanje, emotivno pražnjenje i celovečernje euforije, mislila sam da sam najsrećnija na svetu. Kasnije su se stvari promenile. Moje društvo je počelo da se drogira, ja sam prestala, i ništa nije više bilo isto. Tehno žurke me više nisu zanimale, otkrila sam tamburaše i drugačije lumpovanje do zore. Posle je i to prošlo, pa sam se okrenula lepim večerima provedenim u malom, odabranom društvu.

Ali prošle godine se iz Kanade vratila moja drugarica iz detinjstva Maja, i otkrila mi jedan sasvim nov način da se lepo provedeš i na najluđoj žurci. A da ostaneš normalan.

Jeste, nama je to uspevalo i još uvek nam polazi za rukom. Dakle, ako volite tehno muziku i da posećujete takve žurke, a ipak nećete da se odreknete određene vrste komfora ili prosto zahtevate minimum higijene ovo je pravi vodič za vas. Vodič, naravno, nije isključivo za bake, već za sve one koji se tako osećaju, ili nisu nikada bili na ovakvim žurkama.

Pre nego što krenete na žurku

Obujte patike. Plesaćete do zore, ipak je to cilj odlaska na bilo koju žurku. Stoga potrudite se da budete u udobnoj obući, a posebno ako je žurka na otvorenom. Nikoga neće biti briga šta ste obuli jer je muzika i dobar provod u prvom planu.

Budite u crnom. Crno nikada ne izlazi iz mode i uvek ćete se uklopiti.

devojka-u-crnom-zabava
Izvor: 1966mag.com

Najedite se dobro. Pošto vam predstoji maratonsko igranje, morate imati dovoljno energije. Vodite računa da pojedete dobro izbalansiran obrok pun proteina koji će vas držati par sati, ako ne  i celu noć. Posebno izbegavajte masnu hranu, od nje se nećete osećati dobro.

Spremite tašnicu pametno. U svaku tašnu ili ranlić će vam sigurno stati labelo (bićete žedni, a samim tim vam ne ginu ispucala usta, posebno ako ima vetra), slušalice koje prigušuju buku odnosno muziku za 20db a da ne utiču na kvalitet zvuka (ovo vam posebno preporučujem ako ste stalni posetilac festivala i ovakvih žurki), papirne maramice i sredstvo za dezinfekciju ruku (trebaće vam, verujte mi, posebno ako planirate da idete u toalet), naočare za sunce (ma koliko vam ovo suludo delovalo, verujte kada ste satima izloženi veštačkom svetlu, laserima i ostalim vizuelnim efektima vaše oči će vam biti i više nego zahvalne na ovom aksesoaru).

Odspavajte popodne, predveče tog dana. Pošto ovakve žurke traju do ujutru, san i odmor će vam dobro doći.

Kada ste na žurci

Pijte vodu. Plesanje, a posebno ako je u kombinaciji sa alkoholom, vas može dovesti do dehidracije, stoga svakih sat vremena popijte minimum čašu vode.

Povremeno sedite i odmorite. Iako svi igraju i zabavljaju se slobodno sedite i odmorite ukoliko ne možete da pratite tempo i ne razmišljajte šta drugi misle o tome.

provod-na-zurkama

Pojedite nešto. Tehno žurke i festivali obično dugo traju, vreme brzo prolazi i dok ste trepnuli može vam s desiti da satima niste jeli. Ukoliko vidite štand sa hranom ili grickalicama obavezno pojedite nešto kako bi se okrepili.

Budite u društvu. U društvu je mnogo zabavnije, ali da budemo iskreni i sigurnije.

Saveti za dan kasnije

Odmorite se koliko god uspete. Spavajte kad god možete i koliko god možete jer je vašem telu odmor preko potreban.

Jedite zdravo. Ovo posebno važi ako ste mamurni, unosite zdrave namirnice kao što su riba i zeleniši.

Uzmite probiotik ili jogurt. Neispavanost i alkohol doprinose da se poremeti normalna crvena mikroflora a probiotici i jogurt su odlično rešenje za to.

Ukoliko imate i vi neke korisne savete kada su tehno žurke u pitanju, slobodno ih podelite sa nama i dopunite spisak.

partijanje-deka

Jer, svako pravi provod sam sebi, zar ne?

Kako da se u 30-im osećaš kao da imaš 60?

 

Luftika
Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

1 Comment

Klikni da komentarišeš

  • Slušalice? Štand sa grickalicama? Ko je ovo pisao uopšte? Definitivno nešto najgluplje što sam ikada pročitao.

Share Tweet Share Share Follow