Magazin

Baka Vinka je pravi Flojd za volanom, u 81. uživa na časovima vožnje kod unuka

baka-vinka
Foto: Printscreen

Vinka Đorđević iz Malog Vrtopa kod Gadžinog Hana, prvi put je sela za volan, kada se približila osamdesetoj godini. Vožnja joj se dopala, a vremena i strpljenja za njen hobi, najviše ima njen unuk Jovan.

U 81. godini života baka Vinki, čija se svakodnevica uglavnom svodi na seoske poslove, najveće zadovoljstvo pričinjava dolazak njenog unuka Jovana.

Zajedničko vreme provode u časovima vožnje kojima se ona naročito raduje, piše RTS.

– On odmalena to voli i radi, mi pored njega pomalo se učili i naučili. Slušamo kako kaže i tako radimo. Osećaj je odličan – ističe Vinka Đorđević, iz mesta Mali Vrtop.

Oduvek je, kaže, želela da sedne za volan, ali u mladosti nije bilo prilike, pa joj unuk pomaže u ostvarivanju davnašnje želje koja je nije napustila ni u devetoj deceniji života.

– Bilo joj je jako neobično to da radi, ali na kraju svake vožnje njoj bude baš zanimljivo. Uporna je, baš hoće da nauči da lepo vozi – navodi Jovan Mitrović, unuk.

Na pitanje o tome kakve gume trenutno ima, baka Vinka odgovara:

– Valjda letnje.

A o brzini u kojoj najčešće vozi, kaže:

– Koju on reši, tu ubaci, i ja vozim.

baka-vinka-2
Foto: Printscreen

Oprobala se i u „ladi”, „golfu”, „bagiju” i drugim automobilima svog unuka, inače zaljubljenika u četvorotočkaše. Ipak najdraži joj je oldtajmer.

– ’Fića’ mi se najviše sviđa. Mali je, a ja sam stara. To baš ide – smeška se baka Vinka.

baka-vinka-3
Foto: Printscreen

Tako se ova neobična posada, koja potvrđuje da i pozne godine mogu da budu zabavne i da za učenje i ostvarivanje želja ne postoje starosne granice, može često videti na sportskim terenima u Zaplanju.

Novosadske kamikaze: Živi ležeći policajac i luda vožnja u suprotnom smeru (VIDEO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link