Balkan Magazin

Baka Anđa (90) plete vunene čarape za Đokovića: „Novaku želim da igra do stote“

baka anđa čarape
Foto: Milan Pilipović / Ringier

Baka Anđa se prihvatila posla, nakon što je saznala da će najbolji svetski teniser uskoro doći u Banjaluku, gde će učestvovati na turniru Srpska open.

Novak će takođe, kako je najavljeno u Udruženju dece sa smetnjama u razvoju, 22. aprila biti gost njihove manifestacije „Svi smo mi deo vas“.

– Novak Đokovića pratim godinama, gledam njegove mečeve i danju i noću. Nema termina koji mi ne dogovara. Odlučila sam da za njega opletem čarape od ovčije vune. Kada ih obuje, za njega neće biti zime. Brine me samo, na koji način da mu uručim čarape. Valjda će mi neko u tome pomoći – kazala je baka Anđa, čije prezime je identično Đokovićevom imenu, prenosi Blic.rs.

– Svojim gorštačkim rukama, odrasla u tegobnim vremenima i vučarnim krajevima, sa mnogo ljubavi pletem čarape. Takve nosim od detinjstva i zato gazim do stote. To želim i Novaku, ali da igra do stote – poverila se baka Anđa.

Volela bi, kaže, da bude na tribinama, bar na jednom Đokovićevom meču u Banjaluci, ali sumnja da će joj se ta želja ispuniti.

– Imam dobre ukućane, sina Zorana, snaju Milku, unuke Dejanu i Anju, ali oni ne veruju da ja mogu videti Novaka i otići na turnir. Kažu, pusti bako svoje snove, ne možeš ti to postići. Ipak, ne odustajem, moji priglavci će naći put do moga dragog Novaka koji je srpski ponos u celom svijetu. Ne gubim nadu ni da ću otići na turnir. Posle svakog njegovog meča, suze mi krenu iz očiju, ili zbog tuge, ako izgubi a još više zbog sreće, kada pobedi – priča Anđa Novak.

Veličinu Novakovog stopala, kaže, kazale su joj unuke.

– One su pročitale da nosi broj 44,5. E, upravo tolike čarape i priglavke mu pletem. Već sam pri kraju, otkrila je Anđa Novak.

Izvor: Blic.rs

Karte za Đokovićev meč u Banjaluci prodaju se za vrtoglavu sumu, ali dobijate i Golf

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link