Svet Vesti

Džo Bajden vratio predsedničke portrete Klintona i Buša u svečanu dvoranu Bele kuće, Tramp ih držao u trpezariji

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp tokom svog mandata uklonio je iz svečane sale Bele kuće zvanične portrete bivših američkih predsednika Bila Klintona i Džordža Buša mlađeg, te su oni završili u maloj u retko korišćenoj prostoriji.

Sada je aktuelni predsednik Džo Bajden odlučio da ih vrati i ponovo izloži u Velikom foajeu zajedno sa ostalim portretima bivših predsednika.

Portreti su uklonjeni prošlog jula, a zamenjena su sa dva portreta republikanskih predsednika koji su služili pre više od jednog veka.

Tradicija Bele kuće zahteva da se portreti novijih američkih predsednika nalaze na istaknutom mestu, na ulazu u izvršnu palatu, što je gostima vidljivo tokom zvaničnih događaja. Međutim, Trampova administracija preselila je portrete Klintona i Buša u staru porodičnu trpezariju, malu, retko korišćenu sobu koju većina posetilaca ne vidi.

Time su slike postavljene daleko izvan Trampovog vidokruga u Beloj kući. Međutim, sada kada su se vratili na prethodno mesto, u portretima će uživati novi predsednik Džo Bajden dok se spušta stepenicama iz privatne rezidencije na trećem spratu.

Zvanični portret bivšeg predsednika Baraka Obame još uvek nije otkriven i nejasno je kada će biti završen ni kada će biti izložen, piše CNN.

Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti: Fokusirati se na međusobno priznanje sa Kosovom

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

16 Shares
Share via
Copy link