Beograd Magazin

Inspektor BIA se bahatio van dužnosti, popio šamarčinu pa se sakrio iza konobarice

interventna-mup
Ilustracija/Foto: MUP

Radnik Bezbednosno informativne agencije (BIA) M.S. napadnut je u sredu uveče na Zvezdari i to dok je bio na službenoj dužnosti, a policija je ubrzo uhapsila napadača I.A. i po nalogu Prvog osnovnog javnog tuzilaštva mu odredila zadržavanje, preneo je Tanjug.

Osumnjičeni I.A. će danas biti saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Radnik BIA je, kako se sada veruje, u napadu zadobio lake telesne povrede, što će tek biti potvrđeno veštačenjem, a ako se ispostavi da je reč o teškim povredama, nadležnost za ovaj slučaj preuzeće Više javno tužilaštvo.

I.A. se sumnjiči da je 22. septembra oko 22.30 časova u ulici Jovanke Radaković na Zvezdari u lokalu „Čirs bar“ napao službenika BIA dok je bio na dužnosti.

Nakon verbalne rasprave, I.A. je fizički nasrnuo na M.S, koji mu se predstavio kao radnik BIA, udario ga rukom u predelu glave, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat gde je radnik BIA pokušao da se skloni i pozove pomoć.

I.A. ga je međutim uhvatio za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu je zadao još tri udarca u glavu od kojih je M.S. zadobio lake telesne povrede.

Nakon saslušanja u tužilaštvu, biće poznato da li će tužilac tražiti od suda da za I.A. odredi pritvor. Međutim, nigde se ne navodi da se radnik BIA, koji je te večeri bio van dužnosti, bahatio i bio bezobrazan, i da je njihov klijent koji je uhapšren reagovao tek nakon toga, kažu advokati okrivljenog I.A.

– Radnik BIA nije bio na dužnosti, kako pišu mediji, već tu živi. On je parkirao automobil na plaćeno parking mesto, te ga je naš branjenik nekoliko puta pozivao da pomeri automobil. Naš branjenik je pitao radnika zašto je parkirao automobil na njegovo mesto, nakon čega mu je ovaj rekao: „Može mi se“, a potom bio grub i nepristojan – ističu advokati i dodaju:

– Takođe, postoji snimak na kome se vidi da se radnik BIA nije predstavio, a kako se to navodi u medijima. Naš klijent je tek po hapšenju saznao da je reč o pripadniku Bezbednosno informativne agencije. Nakon što je radnik bio nepristojan i bezobrazan, došlo je do verbalne svađe između njih dvojice, a potom ga je naš branjenik udario nekoliko puta – ističu advokati.

Kako dodaju, I. A. je obezbeđenje i dosad nikad nije prekršio zakon.

– Naš klijent je dugogodišnji radnik u obezbeđenju, šef je obezbeđenja jednog poznatog beogradskog kluba. Ima 45 godina, nema ni prekršajnu prijavu, a kamoli krivičnu. Nikad nikome nije ni šamar opalio. Mi samo želimo da odgovora za ono što je uradio, a ne za ovo što se navodi u medijima, nadamo se da će sud i tužilaštvo biti razumni – kažu advokati.

Inače, kako je ranije saopšteno, nakon verbalne rasprave I.A. je fizički nasrnuo na M.S, udario ga rukom u predelu glave, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat gde je radnik BIA pokušao da se skloni.

Prema prvim informacijama, radnik BIA u napadu zadobio lake telesne povrede, što će tek biti potvrđeno veštačenjem, prenosi Nova.rs.

Novac od droge uzimaju SNS i BIA, Hrkalovićka je Vučićev čovek

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Share
1.1K Share
Share via
Copy link