Magazin

Stefanović: Avion nosio srpske mine u Bangladeš, svi članovi posade poginuli

Mesto nesreće pada aviona u Grčkoj
Foto: AP Photo/Giannis Papanikos

Na vanrednoj konferenciji za medije sazvanoj povodom pada aviona u Grčkoj koji je iz Srbije prenosio „opasne materije“, ministar odbrane, Nebojša Stefanović demantuje da je naoružanje bilo namenjeno Ukrajini rekavši da je letelica išla ka Bangladešu. Osmoro ljudi koji su poginuli nisu bili državljani Srbije, rekao je još Stefanović.

„Avion je poleteo u 12.40. Kupac je bilo Ministarstvo odbrane Bangladeša i let je imao rutu. Krenuo je iz Srbije, i imao je sve uredne dozvole“, kaže na početku obraćanja javnosti Stefanović posebno revoltiran činjenicom da su mediji pisali da se oružje možda prenosi ka Ukrajini. Naprosto, u pitanju je letelica čiji je vlasnik Ukrajinac.

Stefanović reaguje pa kaže da je „ukrajinska firma samo vlasnik aviona“, a da je roba koju je prenosio avion iz naše kompanije „Valir“.

„Radilo se o osvetljavajućim minobacačkim minama i školskim“, kratko će Stefanović o teretu nakon pitanja šta je to zapravo prevozio ovaj avion.

Posebno se osvrće na mnogobrojna pisanja tokom jutra da je možda naoružanje bilo namenjeno Ukrajini:

„Ovo nije prvi put, imali smo početkom juna informaciju da se transportuje neko naoružanje prema Ukrajini, ispostavilo se da je to let i roba koja je iz naše Namenske industrije išla ka Alžiru, i imala je sve potrebne dozvole. Isto tako 2. jula imali smo sletanje iz UAE u Nikola Tesla, koji je prevozio dva borbena aviona iz Emirata. Te stalne izmišljotine, kojima se pokušava narušiti ugled Srbije, kako mi radimo nešto ispod žita, kako kršimo međunarodne propise je nešto što je potpuno providno i zlonamerno“, zaključiće Stefanović.

Izvor: Blic

Avion iz Srbije koji se srušio u Grčkoj nosio oružje i municiju Ukrajini?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

240 Shares
240 Shares
Share via
Copy link