Magazin Putovanja

Manekenku nisu pustili u avion jer je debela, tražili da plati kartu 3.000 € (FOTO)

Plus sajz manekenka
Foto: Printskrin/Instagram

Plus sajz model Džulijana Nehme (38) doživela je veliku neprijatnost na aerodoromu u Dohi, gde su joj tražili da kupi kartu od čak 2.886 evra za biznis klasu koja je mnogo komfornija. O čemu je reč?

„Muče me jer sam debela“

Ona je imala uredno kupljenu avionsku kartu od Bejruta do Dohe ukoliko  gde bi imala presedanje na let do rodnog Sao Paola. Međutim, ona je u avion mogla da uđe samo sa 3 puta skupljnom kartom za bisnis klasu.

– Uskraćuju moje pravo da putujem. Očajna sam. Pomozite mi. Ne žele da se ukrcam u avion samo zato što sam debela. Traže da kupim kartu prve klase koja košta 2.886 evra. Ja nemam taj novac, a imam samo još 30 minuta do poletanja – zavapila je ona na društvenim mrežama odakle pratioci reaguju:

– Kakva sramota za kompaniju i kakva diskriminacija ljudi. Iako sam debeo i ja sam čovek kao i svi ostali.

– Ovo je strašno, odakle bilo kome pravo da diskriminiše ljude zbog težine – bili su samo neki od komentara podrške Džulijani.

Putnici koji zauzimaju dva mesta i ne mogu da zavežu pojas su rizični

Međutim, ona je morala da ostane na aerodromu u Bejrutu a društvo joj je pravila majka, dok su njena sestra i sestrić otputovali za Katar. Zbog svega toga Džulijana je izgubila vreme i let iz Dohe do Sao Paola, što joj je napravilo dodatne probleme i troškove.

Upitani da prokomentarišu njene optužbe da u avion nije puštena samo zato što je gojazna, u aviokompaniji su pojasnili da primenjuju ista pravila kao i drugi.

– Putnici koji ometaju prostor saputnika i ne mogu da pričvrste pojas moraju da kupe dodatno sedište kao meru predostrožnosti, udobnosti i bezbednosti svih putnika. To pravilo je u skladu sa praksom većine drugih aviokompanija i mi po tom pitanju nismo izuzetak – insistirali su u pomenutoj kompaniji koja nije dozvolila Džulijani Nehme da se ukrca na njihov let za Dohu.

Izvor: srecna.republika.rs

Srbi uopšte nisu fini, zurili su u nas jer smo debele

Luftika redakcija

komentara

Klikni da objaviš komentar

21 Shares
Share via
Copy link