Srbija Vesti

Rusi panično beže od rata u Srbiju, plaćaju 5.000 € za kartu do Beograda

air-srbija.avioni
Foto: Air Serbia

S obzirom da je Rusija pod sankcijama EU, jedine dve zemlje na Starom kontinentu u koje državljani ove zemlje mogu da pobegnu su Turska i Srbija. I to Rusi masovno koriste, toliko da su rasprodate sve raspoložive avio- karte čija je cena stigla i do 5.000 evra.

Najpovoljnija cena za naredne dane je 1.600 dolara

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale nakon što je predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji 300.000 rezervista pa su oni koji ne bi želeli da ratuju jednostavno počeli da beže iz zemlje.

Prema sajtu travel.mediaalpha, za 22. septembar cena karte u jednom pravcu na realiciji Moskva – Beograd košta 3.323 dolara, dok se za dan kasnije 23. septembra cene kreću od 1.600 do 5.600 dolara u zavisnosti od klase i broja presedanja. Kada su u pitanju ostali datumi trenutno je najpovoljnija cena 1.600 dolara.

putin

Većina letova Air Serbia na relaciji Moskva – Beograd je rasprodata. Prema podacima na sajtu ove kompanije prvi slobodni termini su 25 i 26. septembar, a zatim 9. oktobar. Cene za povratne letove se kreću 160 i 230 hiljada dinara. Pokušaji da se telefonski raspitamo nisu dali rezultata pošto su svi operateri bili zauzeti.

Prvo slobodno mesto do Beograda za 7 dana

U razgovoru sa ljudima iz agencije Fly time koja se bavi prodajom avio karata, prema njihovoj bazi podataka, prvo slobodno mesto je 29. septembar, prevoznik je Air Serbia, a cena iznosi 75.000 dinara.

Air Serbia Avion
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako navode, iz Moskve za Beograd može se leteti direktno sa kompanijom Air Serbia, Turkish airlines sa presedanjem u Istanbulu i sa Fly Dubai sa presedanjem u Dubaiju, piše N1.

Podaci Google Trendsa pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniji ruski sajt za kupovinu avio karata.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, oba odredišta koja Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodati su u sredu, prema podacima Aviasalesa, a ni neke linije s međusletanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe nisu bile dostupne.

Hoće li Moskva zatvoriti granice i sprečiti bežaniju?

Kremlj, Moskva

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da odgovori na pitanja novinara o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se sprečilo bekstvo vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena delimična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini.

On je rekao da će ruska vlada „vrlo brzo“ objaviti koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije rezervista s vojnim iskustvom za služenje u Ukrajini.

Izvor: Nova.rs

Rusi u žurbi kupuju avionske karte za beg iz zemlje, svi letovi rasprodati

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

363 Shares
363 Shares
Share via
Copy link