Beograd Vesti

Beograđani zevaju u plavog čoveka s kopljem i pitaju se ko je, Avatar stigao u Srbiju (FOTO, VIDEO)

Beogradski Avatar
Foto: Printskrin/Instagram

Beograđanima je ovaj tmuran i kišni dan ulepšao jedan čovek koji je u kostimu Avatara šetao gradom i zabavljao prolaznike s tim što se na momente činilo da prestonicom hara Džeki Čen.

Naime, društvene mreže preplavljene su fotografijama i snimcima iz samog centra Beograda, a pojedini građani su se čak i slikali sa beogradskim Avatarom.

Inače, povod za ovakvu pojavu je ponovno bioskopsko prikazivanje čuvenog filma Džejmsa Kamerona iz 2009. godine u 4K rezoluciji i HDR zvukom.

Novi Avatar uskoro u biskopima

“Avatar” je najuspešniji film svih vremena o marincu, paraplegičaru koji je poslat na planetu Pandoru 2154. godine u potrazi za vrednim rudama, kako je na planeti provodio više vremena u njemu je počela da se vodi borba između naređenja koja mora da izvršava i bića koja želi da sačuva.

Pogledajte kako beogradski Avatar krade poglede svih prolaznika.

Inače, američki reditelj Džejms Kameron pre 13 godina doneo je u bioskope filmsko remek-delo “Avatar”, koje je prikazano u najnovijem, 3D formatu budućnosti.
Bio je to Kameronov hit, a publika ga je čekala 13 godina, još od neverovatno popularnog “Titanika”, i niko tada nije mogao ni da zamisli kakav će to fenomen postati.

Sa unapređenim visokodinamičnim zvukom i slikom u 4K rezoluciji, snimljena u najmodernijoj 3D tehnologiji, ova filmska senzacija vraća se na veliko platno 21. septembra, a karte za premijerne projekcije su u prodaji, najavili su distributeri.

Avatar, Bg
Foto: Printskrin/Instagram

Prvi Avatar je zaradio skoro tri milijarde dolara

Kao prvo kinematografsko 3D iskustvo, film je pomerio granice filmskog doživljaja i te 2009. zapalio blagajne širom sveta, postavši jedan od najgledanijih filmova svih vremena sa zaradom od 2,84 milijarde dolara. Osim što je postao jedan od najgledanijih i najprofitabilnijih filmova, “Avatar” je pre 13 godina bio i jedan od najnagrađivanijih – osvojio je dva Zlatna globusa – za najboljeg reditelja i za najbolji film godine, potom i dve nagrade Britanske akademije BAFTA, te tri Oskara.

U filmu glavne uloge tumače: Sem Vortington, Zoi Saldana, Sigorni Viver, Mišel Rodrigez, Stiven Lang i drugi. Nastavak priče, film “Avatar: Put vode” na veliko platno stiže u decembru. Trejler za novi Avatar možete pogledati u nastavku:

Izvor: espreso.co.rs

21 fotografija iza scene kultnih filmova

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

31 Shares
Share via
Copy link