Beograd Magazin

Beogradski fantom autom između kafića i zgrade, dok se nije isprečila žardinjera

moj beograd
Printscreen

Vožnja u Beogradu postala je svojevrsna kaznena mera zbog nesnosnih gužvi kojima svedočimo godinama unazad. Parkiranje je postalo problem u svim delovima grada, a zbog nepropisnog ostavljanja automobila i pešaci vrlo često imaju problem sa kretanjem uličnim trotoarima.

Na raznoraznim društvenim mrežama sve češće se pojavljuju snimci bahatog saobraćajnog ponašanja, a u ovome prednjači stranica „Moj Beograd“ na kojoj građani postavljaju video zapise neobjašnjivog postupanja sugrađana za volanom.

Snimak iz ulice Ilije Garašanina u neposrednoj blizini Tašmajdana izazvao je brojne komentare i osude jednog novog uličnog antiheroja.

Nije najjasnije na koji način se vozač sa svojim mercedesom našao na trotoaru, zaglavljen između bašte kafića i ulaza u jednu od zgrada. Građani koji su komentarisali video podelili su se u reakcijama, pa su tako neki osudili, drugi na neki način pravdali, a treći sarkastično opisali saobraćajnu zbrku.

“Bože, zašto nisu pomerili žardinjeru, jadan čovek”, napisao je šaljivo jedan Beograđanin, dok se drugi nadovezao: “„Kad može kafić na trotoar, može i parking u kafić.“

Bilo je i onih koji veruju da znaju motiv ovog slaloma nedozvoljenom rutom.

„Zatvorili su Ilije Garašanina od Pete gimnazije do Palilulske pijace, pa je verovatno misliio da može da protera kola preko trotoara“, piše u još jednom komentaru.

Nekadašnja komšinica je i dalje ljuta zbog bašti kafića koje su zauzele veliki deo trotoara i potencijalnih parking mesta.

„U ovoj zgradi sam živela deset godina. Sa svakim koncertom na Tašu, utakmicom, letnja sezona, otvoreni vazen i vikend – uvek se neko parkirao između bašte restorana i zgrade.“

Gradska vlast za to vreme seče zelene površine, od parkova stvara parkinge, ali i dalje ne može da se dogovori da li umesto prostora za decu i ovo malo zelenih površina treba praviti samo parking ili stambeno-poslovni kompleks.

Vozači koji se kao i sve druge društvene kategorije snalaze u ovom opštem haosu nekada i sami dolivaju ulje na vatru kao u ovom specifičnom slučaju. Nije samo u Beogradu ovakva situacija, već je nepodnošljivo postalo i u drugim mnogo manjim gradovima, gde uglavnom vlada još veća saobraćajna anarhija.

Jureći profit kroz sumnjive dozvole i neplansku gradnju počeli smo da sedimo jedni drugima na glavama, iako se stalno navodi kako smo brojčano mala zemlja kojoj nedostaju deca. Hitno nam je potrebna reorganizacija i više životnog prostora da bi se konačno izvukli iz ovih zamki i zaglavljenosti koju sve teže podnosimo.

Bahatom „ćaletovom sinu“ oduzet mercedes, vozio bez tablica i sa ljubičastima farovima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

36 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap