Magazin Srbija

Turisti iz autobusa smrti otkrili poslednje reči pokojne Nine iz Novog Sada: “Samo da stignem kući živa i zdrava

Nina11
FOTO: SCREENSHOT

Nakon što se autobus somborskog prevoznika „Severtrans“, pun turista koji su se vraćali iz Grčke, u nedelju rano ujutru prevrnuo kod Leskovca, redakciji Blica javilo se nekoliko putnika tvrdeći da je ovo vozilo pokvareno otišlo za Grčku, a potom i nazad za Srbiju.

Podsetimo, u nesreći je poginula Nina Nićiforović (34) iz Novog Sada, koja je bila vodič grupi turista, dok je 27 putnika povređeno. Iz policije su juče saopštili da su odredili zadržavanje do 48 sati vozaču M. Ž. (57), nakon čega će biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

autobus-leskovac
FOTO: RTS / SCREENSHOT

Redakciji Kurira javilo se nekoliko građana sa identičnom pričom o autobusu smrti. Kako su naveli, autobus je u petak 19. avgusta iz Srbije krenuo za Grčku, a u njemu su bili putnici iz dve novosadske turističke agencije.

– Taj autobus je iz Srbije krenuo u petak uveče za Grčku. Vozio je turu putnika za smenu od 20. avgusta. Prvi kvar se dogodio već pre ponoći u blizini Vranja. Pukao je kaiš na motoru. Zatim su vozači zvali lokalnog mehaničara koji je ubrzo stigao i zamenio kaiš, tj. skinuo sa klime i namontirao gde treba. Autobus je nastavio put bez klime – tvrdi jedna čitateljka i dodaje „da je u vozilu zbog vrućine bio pakao, te da su se ljudi topili“.

– I pored svega toga, vozač je vozio kao da ne postoji rizik od novog kvara. Stigao je na odredište, Nea Kalikratiju. U subotu uveče je taj autobus pokupio iz Haniotija putnike i krenuo nazad za Srbiju. Autobus je već u svojoj zemlji imao kvar, ali da se tu ništa ozbiljno nije preduzelo. Najžalosnije je što je stradala mlada i prijatna devojka – kaže putnica koja je tim autobusom otišla do Grčke.

O tome da vozilo nije bilo ispravno pisali su i građani na Fejsbuku u grupi „Grčka – grupa za turiste“, a jedna žena je navela da je nastradala Nina Nićiforović jedina bila korektna i profesionalna.

leskovac-autobus
FOTO: PRINTSCREEN RTS / RINGIER

– Krenuli smo sa zakašnjenjem od 45 minuta iz Novog Sada 19. avgusta. Kvar na autobusu dogodio se kod Vranja. Nedođija, mrkli mrak. Šoferi sami pokušavaju nešto da urade uz pomoć svetla sa Nininog mobilnog. Čekamo majstora iz Vranja sat vremena. Svi putnici nervozni.

Jadna Nina nas teši da će pomoć brzo doći. Otišla sva tri kaiša. Znači autobus je krenuo bez tehničke kontrole. Došao majstor promenio jedan kaiš tek da autobus može da nastavi. Ostali smo bez klime – napisala je žena i dodala da se vodič Nina svima izvinjavala zbog lošeg putovanja.

– Na kraju nam je Nina rekla : „Blago vama, a ja se odmah vraćam ovim busom. Samo da stignem živa i zdrava“. Nažalost, Nina se nije vratila. Neka je anđeli čuvaju! Cela grupa se moli za njenu dušu.

Izvor: Blic.rs

Oglasila se agencija iz NS u kojoj je radila stradala Nina, uhapšen vozač autobusa

125 Shares
125 Shares
Share via
Copy link