Magazin

Umesto odmora australijski vojnici pomažu ugroženim koalama (VIDEO)

australijska vojska

Vatrena pošast koja je pogodila Australiju još uvek nije završena, ali požari su znatno manjeg obima nego što je to bilo pre samo mesec dana.

Sve bitnije državne službe rade na saniranju štete, a pripadnici vojske imaju specijalnu misiju – spas biljnog i životinjskog sveta.

Premijer Skot Morison pozvao je 3.000 vojnika iz rezervnog sastava da učestvuju u gašenju požara. Evakuiše se stanovništvo na istoku zemlje, a vojnici s ostalim službama neumorno rade danima i nedeljama.

Hiljade građana svakodnevno sprečava širenje vatre, pomaže ljudima i spasenim životinjama.

Gepostet von 1079 Life am Samstag, 25. Januar 2020

Uprkos poštedi posle napornog rada, vojnici koriste odmor kako bi služili svojoj zemlji.

Fotografija pripadnika 16. odreda za hitnu podršku objavljena je na Fejsbuku. Prikazuje kako vojska brine o koalama i hrani životinje spasene iz požara.

“Pripadnici vojske su koristili odmor da bi pomogli ugroženim životinjama. Hranili su svoje krznene prijatelje iz rezervata i sređivali njihov novi dom”, stoji u objavi.

CAPTION THIS… 🍼 🐨 💛16 Regiment Emergency Support Force have been using their rest periods to lend a helping hand at the Cleland Wildlife Park in Adelaide.📸 9th Brigade – Australian Army

Gepostet von ABC Newcastle am Freitag, 24. Januar 2020

Jedna od fotografija prikazuje vojnike kako drže koale umotane u pokrivače. Pružaju im udobnost i prijatan osećaj tokom hranjenja, piše Bored Panda, a prenosi 021.

Vojska je imala zadatak da opremi park Kliland koji će primiti spasene koale. Gradili su posebne nosače na kojima životinje vežbaju penjanje. Ova veština je nužna kako bi se popele na drvo i tako našle sklonište od grabljivica i velikih vrućina.

Veterinari 9. odreda stigli su u rezervat na Ostrvu kengura, da bi pomogli u lečenju povređenih životinja. Kapetan Garnet Hol kaže da je situacija na terenu teška jer su požari potpuno opustošili staništa divljih životinja. Stručni timovi leče opekotine na šapama i glavama koala, a mnoge od njih imaju teške povrede.

Slika iz Australije budi nadu i izaziva ogromno strahopoštovanje

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


64 Shares
Share via
Copy link