Putovanja Svet

Australijanci su iskusili let “ni za kuda”, a sada plaćaju 2.000 $ za let koji će ih odvesti do svetinje Aboridžina

Nakon izuzetno uspešne kampanje „let ni za kuda“, koji je rasprodat za 10 minuta, australijska nacionalna avio-kompanija Kvantas sada ima novu ponudu – let koji ipak nekuda stiže.

Zbog potpunog kolapsa avionskog saobraćaja koji je izazvala pandemija koronavirusa, avio-kompanije su prinuđene da budu kreativne i ljudima ponude nešto drugačije.

Kvantasov „let za nekuda“ usmeren je na australijske putnike koji ne mogu da napuste zemlju, ali i dalje žele da izađu i da se odmore.

U saopštenju kompanije Kvantas objašnjava se celokupan raspored: putnici će napustiti Sidnej u 8 sati ujutro, a kada stignu u Uluru, imaće priliku da posete izložbu “Fields of Light” (polja svetlosti) internacionalno priznatog britanskog umetnika Brusa Manroa, večeraće pod vedrom nebom i čuti od članova starosedelačke zajednice istoriju Ulurua.

Noćiće u luksuznom odmaralištu u blizini, a nakon ranog buđenja imaće priliku da posmatraju magičan izlazak sunca nad Uliruom. Nakon ručka, putnici se vraćaju za Sidnej, piše Bizlife.

Uluru je jednu od znamenitosti Australije i svetinja drevnog domaćeg stanovništva, Aboridžina. Stena je visoka 863 metra, što je čini višom od Ajfelove kule.

Ekonomski paket „leta za negde“ košta 1.730 američkih dolara, a paket za biznis klasu 2.286 američkih dolara.

Let kojim se ne stiže nikuda rasprodat za deset minuta

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
12 Shares
Share via
Copy link