atp-vojvodina
Novi Sad

Umesto stečaja, ATP „Vojvodina“ odlazi u bankrot

Privredni sud u Novom Sadu odlučio je da se stečajni postupak nad auto-transportnim preduzećem „Vojvodina“ obustavi i zameni bankrotom.

Kako prenosi 021, odluka je donesena prošle sedmice, a po nepravosnažnoj odluci suda stečajni upravnik Nikola Pavlović mogao bi da započne proces prodaje imovine.

Nezadovoljna strana ima pravo žalbe, a drugostepeni sudski organ je Stečajno veće Privrednog suda u Novom Sadu.

Presuda o prekidu stečajnog postupka i prelasku na bankrot zasniva se na činjenici da je istekao rok važenja Plana reorganizacije, a da nije postignut očekivani rezultat.

Sudija je u presudi zaključio da ishod i ne zavisi od stečajnog dužnika, već od grada Novog Sada na kome je da donese ili ne donese odluku o premeštanju saobraćaja na novo zdanje.

Iznosi se i ocena da grad do sada nije hteo da donese ovu odluku, a sudija procenjuje da neće ni u budućnosti, te se, bez saobraćajne funkcije na novoj lokaciji (nova stanica kod Mlekare), ne vidi način kako bi preduzeće uopšte moglo poboljšati poslovanje i poveriocima vratiti dugove.

Inače, sredinom decembra održano je četvrto po redu ročište povodom zahteva Ilije Devića da se donese mera privremene zabrane prodaje imovine ATP „Vojvodina“, jer je, kako smatra, u Katastru grada Novog Sada nezakonito upisana hipoteka nad pojedinim objektima preduzeća, pre svega servisom.

On tvrdi da je hipoteka upisana nad objektima koji nisu postojali tokom sklapanja kreditnog ugovora između „Kredi Agrikol“ banke i ATP „Vojvodina“, zbog čega je podneo i krivičnu tužbu protiv dvojice direktora banke i protiv čelnika Katastra u Novom Sadu.

Podsetimo, povodom celog slučaja vodi se ukupno osam sudskih sporova, a za čitavu priču odavno se zainteresovala i Evropska unija koja je dešavanja oko ATP „Vojvodina“ uvrstila u 24 sporne privatizacije.

Goranu iz Novog Sada nepoznata osoba je udarila auto i nestala, a pravi šok je usledio tek posle mesec dana

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Privacy Preference Center

  Kolačići

  Oglasi

  Kolačići oglašivača prikazuju relevantnije oglase.

  Google Adsense, Httpool

  Analitika

  Analitičke podatke koristimo da dobijemo sliku o tome šta posetioce na sajtu zanima.

  Google Analytics, Google Tag Manager

  Other

  Društvene mreže

  Kolačići koje koriste društvene mreže na koje ste ulogovani

  Facebook, Twitter