Magazin Srbija

Argentinci za 10 meseci prešli 60.000 km i put oko sveta završili na Avali (FOTO)

Argentinci avala
Foto: Collage / Screenshot / rts.rs

Desetak Argentinaca željnih adrenalinske avanture odlučilo se da se zaputi u opasnu i interesantnu misiju – da obiđu čitav svet koristeći terenska vozila.

Neverovatno putovanje, koje će im zasigurno zauvek ostati u sećanju, započeli su početkom godine, a završili su ga upravo u Srbiji, vožnjom po planinskoj lepotici koja se uzdiže iznad Beograda – Avali.

Obišli su pet kontinenata i prešli 60.000 kilometara, a odlučili su se da naša zemlja bude njihova finalna destinacija, jer su puno toga lepog o Srbiji videli na internetu.

Ističu da je bilo lepo, uzbudljivo, a na momente i veoma opasno.

Argentinci Avala 1
Foto: Screenshot / rts.rs

– U planinskom području u Severnoj Americi, našli smo se usred nevremena. Trajalo je šest dana, a dva dana smo bili potpuno blokirani dok se oko nas na sve strane slivala voda – priča Adrijan Drevelija za RTS.

Eduardo je na put krenuo sa suprugom i za njega je to bio najveći izazov.

– Deset meseci, sedam dana u nedelji, 24 sata dnevno bili smo jedno do drugog. Nije bilo lako, ni njoj ni meni – žali se Eduardo Denikolo.

Argentinci avala 3
Foto: screenshot / rts.rs

– Kroz 20 država smo vozili van puteva i u tome smo veoma uživali, ali je bilo i dosta kvarova jer smo sve vreme putovali istim vozilima. Bilo je naporno – kaže Eduardo Arsijeri.

U Srbiji ih je oduševio kanjon reke Uvac i planinsko područje zapadne Srbije. Neki od njih imaju i prijatelje u Beogradu pa su iskoristili priliku da se sa njima vide.

Posle deset meseci završili su put oko sveta srećni i zadovoljni. Sad imaju tri dana vremena da odu u Katar na polufinalnu utakmicu sa Hrvatskom.

Izvor: RTS

Pokupili svu ušteđevinu i sa 4 dece krenuli na put oko sveta, razlog je užasno bolan

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link