Srbija Vesti

Poreska uprava Srbije lansirala aplikcaiju za cinkarenje ugostitelja, svako može da prijavi one koji ne izdaju fiskalne račune

Poreski alarm je besplatna aplikacija za android i Ajfon telefone, pomoću koje građani mogu da prijave neizdavanje fiskalnih računa, obavljanje neregistrovane delatnosti, neprijavljivanje radnika i druge nepravilnosti u poslovanju, saopštila je danas Poreska uprava.

U aplikaciju se mogu uneti podaci i slike privrednog subjekta ili uočene nepravilnosti, a korisnik prijavu može podneti anonimno ili se identifikovati u zavisnosti od toga za koju se opciju opredeli.

Poreski alarm je najviše usmeren prema ugostiteljima, ali i prema svim drugim koji ne izdaju fiskalne račune.

Кorisnici aplikacije automatski dobijaju elektronsko obaveštenje o uspešnom podnošenju prijave, koja je odmah po podnošenju vidljiva i u sistemu Poreske uprave.

Međutim, kao i sve u državi Srbiji, građani neće imati ama baš nikakav uvid o daljoj sudbini njihove prijave, nego će sve biti prepušteno diskrecionom pravu Poreske uprave po sistemu “Neki su jednakiji od drugih”.

“Poreska uprava će u slučaju osnovanosti i potpunosti podnete prijave preduzimati mere u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima i sankcionisati svako ponašanje koje nije u skladu sa poreskim propisima”, istaknuto je u saopštenju.

Aplikacija “Poreski alarm” razvijena je u okviru projekta “Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama” koji sprovode Poreska uprava i Program Ujedinjenih nacija za razvoj uz finansijsku podršku Švedske.

Aplikaciju možete da preuzmete OVDE.

Veliča Vučića, osuđuje “mangupe” frilensere, a prod’o prasiće i iskulir’o porez (VIDEO)

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

48 Shares
Share via
Copy link