Magazin Srbija

Počela sa radom aplikacija za prijavljivanje ekoloških problema, Eko straža je već isprobala

vujović
Foto: Printskrin/ MZZS

Aplikacija preko koje će građani moći da prijave ekološke probleme, počela je sa radom, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine. Među prvima koji su isprobali aplikaciju je Eko straža.

Eko straža je dobila informacije putem telefona da će odgovor stići kada inspekcije budu izašle na teren. Okvirno najkasnije do mesec dana.

– Ovo je važna vest za građane Srbije, jer testiramo sistem, putem kojeg će već od danas moći da prijavljuju ekološke probleme sa kojima se susreću u svojoj lokalnoj samoupravi. Administratori će prikupljati informacije sa terena koje dobiju od građana i pozivati nadležne službe da reaguju, pre svega inspekcije i druge službe u lokalnim samoupravama, kao i republičku inspekciju zaštite životne sredine – rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ona je pozvala građane da “ukažu na ekološke probleme i tesno sarađuju” sa državom, kako bi te probleme što pre rešili.

Građani će moći da šalju prijave preko mobilne i veb aplikacije „gReact“ (Green Reaction), koja može besplatno da se preuzme na Google Play i App Store, a omogućeno je i slanje SMS ili MMS poruka na 066/5555-001, kao i telefonski pozivi Kontakt centru na broj 0800/003-003, radnim danima od 7:30 do 15:30 časova.

Prema rečima Vujović, sistem predviđa i praćenje lokacija očišćenih divljih deponija na kojima su postavljene kamere.

Eko straža najavljuje radikalizaciju protesta ukoliko Vlada ne ispuni zahtev u roku od 72 sata

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link