Magazin

Antimaskeri u naletu: Moje dete će nositi masku, ali malo morgen

maske u skolama

Nova školska godina samo što nije počela, ali ni roditelji ni deca još uvek nisu načisto kako će nastava tačno da izgleda. Jedino je sigurno da će deca biti u obavezi da sve vreme boravka u školi nose maske.

Većina roditelja saglasna je sa ovakvom odlukom nadležnih, pošto smatraju da je bolje da deca nastavu pohađaju u školi, umesto onlajn predavanja kod kuće, kao i da će baš zahvaljujući maskama biti zaštićenija od eventualne zaraze.

Međutim, postoje i oni koji bez ikakvog logičnog objašnjenja tvrde kako njihova deca neće nositi maske, kako to nije dobro za njih, a neki čak najavljuju i proteste protiv nošenja maski.

Društvene mreže usijale su se poslednji dana. Komentari su različiti, po neki i bizarni, prepirke traju danima, a ono što je ih spaja jeste rasprava o tome da li deca treba da nose maske ili ne.

“Moja deca su odrasla, ali da su mala u školu bi išle kad ja odlučim, kao neko ko je odgovoran i obrazovan roditelj i maske bi nosile malo morgen. A dobrovoljni donatori organa bismo bili ako tako odlučimo mi o svojim telima”, napisala je jedna korisnica Tvitera, a preneo Blic.

“Moja deca neće nositi maske prvog septembra u školi. Suprug i ja ćemo sa ustavom Republike Srbije i još dva zgodna fudbalera i jednim advokatom da protestujemo ispred škole”, komentar je druge korisnice Tvitera.

Ima i onih koji smatraju da deca neće izdržati ceo dan u školi pod maskama, te zbog toga smatraju da je to totalno nepotrebno.

I pored svih razgovora i pričanja epidemiologa koliko je maska efikasna i da zapravo može zaštiti osobu od zaraze korona virusom, retki su, ali postoje i oni koji apsoluto ne veruju u reči nadležnih.

Izgleda da je sada na red došlo to da se Srbija bori protiv onih koje slobodno možemo nazvati “antimaskeri”. Inače, narod u Srbiji se neposredno do početka epidemije, ali i godinama unazad, borio protiv antivakcinaškog pokreta čija je predsednica Jovana Stojković, a oni smatraju je “vakcina biološko oružje kojim hoće da desetuju našu decu”, kao i da se “u našu decu ubacuju tkiva abortirane dece”, da je nametanje vakcine nametanje “legitimacije sa masonskim simbolima”, što sve vodi u “izgradnju antihristovog društva”.

Ni antivakseri, ali ni ovi novi, moderni antimaskeri nisu naš izum. Sličnih poruka, pa i protesta već je bilo u mnogim zemljama, a u Španiji se pre nekoliko dana okupilo više hiljada njih koji su protestovali protiv raznih epidemioloških mera, a posebno protiv obaveznog nošenja maski.

Antimaskeri su od početka pandemije korona virusa postali svetski pokret.

Efektan snimak australijskih naučnika posle kojeg nećete napuštati kuću bez maske (VIDEO)

38 Shares
Share via
Copy link