Svet Vesti

“Putinova marioneto, hajde da se igramo”: Anonimusi napali sajt vucic.rs

anonimus
Foto: printscreen

Hakerska grupa “Anonimusi” napala je sajt Vucic.rs i objavila na Tviteru da su započeli sajber “rat” sa predsednikom Srbije. Iako navode da je pomenuti sajt uspešno obren, pretragom se može proveriti da je stranica šefa srpske države ipak u funkciji.

Stručnjak za sajber bezbednost, Ivan Marković, u svojoj objavi na društvenoj mreži Tviter rekao da je u toku napad grupe „Anonimusi“ na resurse u Srbiji, piše Nova.rs.

Kako je naveo, trenutno su identifikovani resursi vojske, Ministarstva spoljnih poslova i sajt predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Postoji sumnja da će se prebaciti na eksploataciju podataka, napisao je on na Tviteru.

S druge strane, na zvaničnom Tviter nalogu Anonimusa, navodi se da je bio oboren sajt Vucic.rs i sajt Vojske Srbije.

– Ako želi da se igra sa vatrom (Vučić prim. aut), hajde da počnemo, napisali su Anonimusi na svom Tviter nalogu uz fotografiju za koju tvrde da je dokaz da je oboren Vučićev sajt.

Oni su predsednika Srbije nazvali „marionetom Vladimira Putina“.

– Pošto si spreman da nas izazoveš, ispunićemo ti želju. Ovo je samo početak, uskoro će biti svedoci izuzetnih iznenađenja u naše ime. Očekujte nas, napisali su oni.

Trenutno, uprkos tvrdnjama Anonimusa da su ih oborili, svi pomenuti sajtovi rade i moguće im je pristupiti.

Kako je došlo do pretnji i šta su napisali Anonimusi

Podsetimo, međunarodna grupa poznata kao „Anonimusi“ objavila je pretnju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U objavi na Tviteru sa ukrajinskom zastavom, i u video zapisu, uz uvrede i pretnje govore o poslednjim dešavanjima na Kosovu i otvoreno prete predsedniku Srbije.

Ovo je bila njihova poruka:

– Pozdrav građani sveta, ovo je poruka Anonimnih predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Primetili smo da tenzije i ratnohuškačke provokacije na severu Kosova od strane srpskih kriminalnih grupa pokušavaju da izazovu oružani sukob.

Srpski autokratski predsednik Aleksandar Vučić, marioneta Vladimira Putina, pokušava da destabilizuje region, koristeći mehanizme nasilja i terora ratnog zločinca Slobodana Miloševića, ali zna se da će njegovi pokušaji za njega biti samoubilački.

Na vrhuncu rata u Ukrajini, Srbija je bila i i dalje je jedina država koja je zvanično proglasila savez sa Rusijom, odbijajući stalne pozive Zapada da se pridruži sankcijama Evropske unije.

Vučić odgovorio: Spremamo se

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu fotografije na kojima se vidi kako sa igra sa svoja dva psa, uz propratnu poruku da se „sprema za borbu protiv anonimusa“.

Izvor: Nova.rs

Nema više pajsera i fantomski, za krađu ti treba samo kefalo, hakeri digli 160 miliona dolara u sekundi

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link