Magazin Srbija

Presuda po tužbi Andreja Vučića „najhitnija u srpskom pravosuđu“, brat saznao pre nego što je dostavljena

Dok Andrej Vučić uspešno vozi maratonski slalom u procesima za poreske pronevere sa firmom otvorenom na njegovo ime i sa njegovom ličnom kartom, jedan proces okončao je  u rekordnom roku. Doduše, to je samo prvo poluvreme, jer presuda u sporu koji je dobio još nije pravosnažna.

Advokat Borivoje Borović izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u „zabavnoj emisiji na televiziji Pink“ saopštio nepravosnažnu presudu po tužbi koju je njegov brat Andrej Vučić podneo protiv potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića zbog navoda o slučaju „Jovanjica“, i to pre nego što je presuda dostavljena strankama u postupku.

Borović, koji je i predsednik Odbora za pravosuđe Narodne stranke, kazao je da je očigledno da su „tužilaštvo i sud poslužili kao servis javnoj politici, odnosno predstavnicima vlasti“.

„Time je učinjeno očiglednim da je srpsko pravosuđe razvaljeno i da je izgubilo svoju slobodu i nezavisnost, a da je ovaj slučaj očigledan primer za to“, rekao je Borović, koji je Aleksićev advokat, stoji u saopštenju.

Borović je naveo da je „očigledno da je presuda naručena, kao što je bila i naručena krivična prijava“ koju je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo protiv braće Aleksandar i Andreja Vučića, kako je unapred i najavljivano.

„Nakon toga, u tužbi Andreja Vučića protiv Aleksića glavni dokaz koji je figurirao bio je dopis zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal da ’braća Vučić nemaju nikakve veze sa slučajem Jovanjica’“, rekao je Borović.

Borović je dodao da je potom po ubrzanom postupku, odnosno tri dana od završetka rasprave, doneta prvostepena presuda kao „najhitnija u srpskom pravosuđu“, koju je kao takvu predsednik države i javno obznanio.

Andrej Vučić tužio je Aleksića pred prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog navoda potpredsenika Narodne stranke o slučaju „Jovanjica“.

Vučić je juče rekao da je doneta presuda kojom je određeno da Aleksić plati naknadu štete od 300.000 dinara za povredu ugleda Andreja Vučića, podseća se u saopštenju stranke.

Sudija koji je tinejdžera sa protesta poslao u zatvor, dopustio da slučaj imovine Siniše Malog zastari

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

102 Shares
102 Shares
Share via
Copy link