Kolumne

Zamisli da ti napaljeni Đorđe David i matori Saša Popović kažu da se skineš za scenu. Pa fuj!

anastasija

Ko dan je jasno da ćemo pevačice na nastupima sve češće gledati gole, jer uz glas (ako ga ima) valja pokazati i stas.

Jedna devojka Anastasija koja se takmičila u Zvezdama Granda odustala je od daljeg takmičenja zbog uvreda Ane Bekute i Snežane Đurišić koje su u žiriju.

Ona se pojavila u crnim najlonkama i kostimu – korsetu, ne znam kako se to zove, ali uglavnom lepo se vidi zadnjica što je zasmetalo Ani jer je rekla da će se ispovrćati, potpuno šokirana kako devojka “vulgarno” izgleda. Takmičarka je to teško podnela, pa je odustala.

Ne bih zauzimala stranu jedne ili druge, jer realno i Ana nekom zbog nečega izaziva nagon za povraćanjem. Niti bih se bavila komentarima javnosti da su Ana i Snežana „matore babe ljubomorne sa puterom na glavi“. Smatram da je postojao drugačiji način od „povraća mi se“ da se saopšti da je stajling recimo problematičan.

Pre bih komentarisala činjenicu da je golotinja, koja se potura sve češće pod “šou biznis” postala bljutava u svojoj prisutnosti. To znači da ako izađeš zakopčana do grla pojma nemaš šta je šou biz, nisi zanimljiva, pevaj daleko od javnosti, negde pod seoskom šatrom, smaraš. Međutim, ako pokažeš guzicu, malo ili puno digneš nogu, zakačiš konjski rep do peta, nađeš frajere da te vuku za njega po bini dok jedva pevaš jer više skačeš, onda imaš šansu da se “probiješ”. I ta formula uspeha dovela je do toga da nadolazeće generacije porede uspeh sa golotinjom koja se dobro plaća. A to ne može da bude dobro.

Danas se prodaju ulaznice da vidiš guzicu, a ne da čuješ pesmu. Da prisustvuješ “performansu”. Koncerti gde pavač šeta tamo vamo sa mikrofonom, izumiru.

Devojkama koje žele da pobede na takmičenju serviraju se ovakve stvari kao preduslov da postanu poznate, skini se, izbaci šta imaš, što se skrivaš, napuni usta, pokaži grudi, zavrckaj… pevanje se da srediti, na ovo se osloni. Koliko je to užasno, opasno, bestidno… doći u situaciju da ti matori Popović ili napaljeni Đorđe David komentarišu izgled, savetuju da se skineš zbog popularnosti, sugerišu kakav kostim da obučeš.

Izgleda je sve manje sfera u kojima možeš da uspeš glavom, rečima, talentom, a sve više golotinjom, provokacijom, bezobrazlukom, nemoralom, partijom, ulizivanjem, novcem.

Žene se gledaju, ne slušaju se.

Odmeravaju se, ponižavaju vulgarnim opaskama, nabacivanjem matorih drtina, “biznismena”, zbog toga bih volela da više poštuju sebe spremne da do uspeha dođu na drugačije načine.

Moral se, jasno je, ne meri zakopčanošću, ali ako ne moraš, ako imaš talenat, ako umeš, zašto da ti zadnjicu kraj malog ekrana gleda svaka napaljena budala ili ti je komentarišeu javno Popović i neki Bosanac i neki Đorđe David.

Fuj.

Sva g*vna isplivala su na površinu kad je Severina izgubila starateljstvo

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

3.5K Shares
3.5K Shares
Share via
Copy link