Beograd Magazin

Brnabić se saplela pa upala u politiku: ‘Nije smak sveta’ ako SNS ne dobije beogradske izbore

ana-brnabic-jakovo
Printscreen

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić danas je izrazila uverenje da će Srpska napredna stranke (SNS) posle ponovljenih lokalnih izbora u Beogradu imati najveći broj glasova, ali je dodala da nije smak smeta ako se to ne dogodi.

Ana Brnabić je kampanju Socijalističke partije Srbije (SPS), koja je koalicioni partner SNS, na republičkim izborima nazvala „vrstom izdaje tima“.

Prema rečima Ane Brnabić, SNS je u Beogradu dobila više glasova nego opozicija.

– Ti ljudi nikada neće dobiti ono što je u ovim izborima dobila SNS. Mi smo apsolutno pobednici izbora, ali jesmo se previše oslonili na lidera SNS Aleksandra Vučića i njegovu popularnost – izjavila je Ana Brnabić.

Ona je rekla da ne zna kada će biti formirana nova vlada.

– Ne bavim se tim stvarima. Odnosno, bavim se time kao član Predsedništva SNS – izjavila je Ana Brnabić, uz tvrdnju da je ne zanima da li će imati funkciju u vladi, ali da zna šta će činiti da Srbiji bude bolje.

– Jedina funkcija koju direktno biraju građani je funkcija predsednika Srbije, a to je Vučić. Svi ostali se biraju u parlamentu, republičkom ili gradskom – navela je Ana Brnabić.

Ona je rekla da nije postojao predizborni dogovor o podeli funkcija.

– Izbori su laki samo za one koji gube izbore. Uvek morate da saslušate narod šta će da kaže. Mi nismo oni koji dele funkcije pre nego što čujemo šta narod kaže – izjavila je Ana Brnabić.

Ona je navela da ne može da kaže da je SPS vodila pozitivnu predizbornu kampanju, uz konstataciju da ne može da se izjasni da li je ta stranka bila lojalan partner SNS.

– Nije odgovorno ponašanje. Na tome smo izgubili glasove, koji su se prelili drugima – rekla je Ana Brnabić, tvrdeći da se SPS ponašala neodgovorno, podržavajući Rusiju u ukrajinskoj krizi.

– Čuvali smo Srbiju od svih oluja i beskrajno sam ponosna na to. Vučić je mogao da vodi politiku da dobije koliko želite glasova, da je insisitirao da igramo na kartu Rusije, ali to ne bi bilo dobro za zemlju – izjavila je Ana Brnabić.

Ona je rekla da zamera SPS što su “svesno išli da uzimaju glasove na neodgovornoj politici, koja nije bila na onome što su trasirali Vlada Srbije i Vučić”.

– Žrtvovaćemo glasove zarad mira – poručila je Ana Brnabić.

Izvor: FoNet

‘Ana od Jarkova’ Brnabić razbesnela kolege iz SNS zbog beogradskih izbora

Čitajte Luftiku na Google vestima

103 Shares
103 Shares
Share via
Copy link