Koronavirus Srbija

Ana Brnabić o stvarnom broju žrtava virusa: Imamo XY slučajeva da testirane ljude udari autobus

Podaci o razlici između stvarnog broja žrtava koronavirusa i lažiranih koje objavljuje Krizni štab su iz dana u dan sve veći. Najpre je BIRN objavio da su za prva 2 meseca umrla 632 pacijenata, što je za 388 više od zvanično saopštenog broja za taj period, koji iznosi 244.

Ovih dana su najveća žarišta u Novom Pazaru, Beogradu, Vranju, Leskovcu, i prostim upoređivanjem podataka po bolnicama dolazimo do višestruko većeg broja obolelih od onih koji nam se saopštavaju. Tako je u Novom Pazaru za 2 dana od koronavirusa umrlo 24 ljudi, dok je Krizni štab saopštio da je u tom periodu, u celoj Srbiji, umrlo 5.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izašla je sa čudnim objašnjenjem o velikoj razlici između podataka:

„Nisu svi ljudi koji su pozitivni na COVID-19 preminuli od koronavirusa. Daću vam samo jedan banalan primer za vaše građane da razumeju. Pardon, za naše građane.

Recimo, ja imam simptome, odem u kovid ambulantu, testiram se, dignem nalaz – pozitivan. Imam komplikacije, krenem u Infektivnu kliniku. Pošto je nalaz pozitivan, ja se u laboratoriji upisujem u COVID-19 bazu podataka. Krenem u Infektivnu kliniku da me prime, ili u KBC Dragiša Mišović, i udari me autobus. Poginem.

I ja sam, naravno, preminula, u toj bazi podataka. Mislite da treba da se brojim da sam preminula od kovida? I takvih ima XY slučajeva“, poručila je Brnabić uživo sa TV Pink.

Ko ne veruje, neka pogleda video.

Da li vi poznajete nekog ko +ga je ovih dana zgazio autobus?

Lekarima ponestaje snage: Mi smo umorni, iscrpljeni i uplašeni (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

433 Shares
433 Shares
Share via
Copy link