Magazin

Brnaba i lapsus koji to nije: “Aca Lukas uradio više za Srbiju nego Boris Tadić” (VIDEO)

brnaba tadic i lukas
Printscreen Collage

Nakon predstavljanja ekspozea Ane Brnabić, došlo je do očekivane rasprave između poslanika vlasti i opozicije. Mogle su se čuti svakakve „mudrosti“ srpske političke „elite“, a jednu od najvećih izgovorila je najmudrija među nama, dosadašnja i istovremeno buduća premijerka Srbije.

Tokom njenog izlaganja čula su se dobacivanja poslanika sa opozicione strane skupštinske sale, a odjednom se u Skupštini začulo i jedno dobro poznato ime – Aca Lukas.

„Ako je vama Boris Tadić Aca Lukas, ja verujem da je Aca Lukas uradio više za Srbiju“, izgovorila je mandatarka Brnabić.

Ako ima iole istine u poznatim optužbama na račun Tadića da stoji iza nastanka Srpske napredne stranke, onda ova ocena premijerke Brnabić ne stoji, ili se makar kosi sa naprednjačkim razumom, jer već deset godina slušamo i usvajamo da je Srpska napredna stranka najbolje rešenje za našu zemlju i da niko nikada nije učinio toliko za Srbiju koliko oni za prethodnih deset godina.

Ukoliko je Tadić zaista kumovao raspadu SRS-a i nastanku SNS-a, onda mu naprednjaci duguju jedan velelepni spomenik , možda baš simbolično u beogradskom Pionirskom parku.

Na internetu se mogu pročitati komentari da je ovo bio „zicer“ za Anu Brnabić, te da je možda ova njena tvrdnja i istinita.

Ovakve izjave Ane Brnabić na neki morbidan način gađaju u suštinu naše realnosti i tragedije sa kojom smo se pomirili. Kada premijerka Srbije poredi uticaj pojedinca kakav je Lukas sa uticajem bivšeg predsednika Republike na državu i društvo u celini, onda to oslikava kuda smo svi skupa lutali prethodne dve decenije, tražeći način da usaglasimo prioritete i ciljeve koji bi bili najbolji za Srbiju.

Umesto da se svi smejemo još jednom premijerkinom lapsusu i izgovorenom biseru, ovoga puta osmeh nije prirodna reakcija. Više je to neki grč, teskoba i mučnina što se opskurni likovi pominju u kontekstu dobrotvora Srbije.

Ono čuveno „dotakli smo dno“ više ne važi. Mi na tom nekom dnu već neko vreme gradimo našu kulu od peska, nalazimo satisfakciju u živom blatu, tom mulju laži i obmana, dok iščekujemo da neko drugi obija sve te naše katance i rešava naše nagomilane probleme.

Lukas je svojim stihom „sada pao sam na dno“ opisao političku karijeru Borisa Tadića.

Na kraju, poređenje njih dvojice u kontekstu ko nas je više zadužio pre svega je uvredljivo i predstavlja poraz dostojanstva i manjak dobrog ukusa.

To je poređenje lošeg i goreg. Dobrog ostajemo željni.

Aca Lukas, Kija Kockar, Lav Pajkić i Miša Vacić peticijom čuvaju Vučićevu čast, pridružile im se i druge ugledne javne ličnosti

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
80 Shares
Share via
Copy link