Magazin Svet

Američki par se raspametio srpskom hranom, sarmi dali ocenu 12 od 10 (VIDEO)

Američki par srpska hrana
Foto: Screenshot / TikTok / jibriandmiona

Verovatno često nismo ni svesni koliko je naša nacionalna kuhinja bogata specijalitetima i predstavlja pravi miks različitih kultura, kojima smo mi dali neki sopstveni pečat.

O tome najbolje govori oduševljenje stranaca, koji prosto ne mogu da veruju kada osete tu magičnu ekspolziju ukusa u usima, pa o srpskim specijalitetima, koji su nam svakodnevno na meniju, govore uglavnom u superlativima.

Slično iskustvo imao je jedan američki par, Miona i njen dečko Džibri, koji na svom TikToku objavljuju snimke u kojima isprobavaju hranu iz različitih delova sveta i dele utiske sa svojim pratiocima, piše Index.

“Čista” hrana, za razliku od bilo koje američke

Ovog puta na red je došla srpska kuhinja, na meniju su se našli sarma, ćevapi, ajvar kajmak i šopska salata, a odabrali su i prigodnu muzičku podlogu za gurmansko uživanje – Užičko kolo.

– Ovo je zaista “čista” hrana, to je najvažnije. Srpska hrana je “čista”, ne radi se o brzoj hrani, za razliku od bilo koje američke – rekla je Miona na početku prezentacije, a zatim su navalili na “testiranje”.

Njoj se posebno svidela sarma, koju je ocenila kao neverovatnu i dala joj ocenu 12 od 10! Njen momak se složio sa njom, ocenjujući da je “meso zamotano u kupus” preukusno.

Zatim su na red došli ćevapi, za koje je Džibri naglasio da obavezno nabavite ajvar, koji je nazvao srpskom salsom, kao i nezbežan kajmak.

@jibriandmiona

Are you guys hungry?! Do yourself a favor and try Balkan food!!! You will not regret it! #serbianfood #balkanfood #food

♬ Užicko Kolo – Velimir Živković – Velja

Dok su im se nepca topila, zaključili su da se ne mogu porediti ni sa čim i dali su im ocenu 10/10.

“Obožavamo balkansku hranu, probajte je što pre”

Na kraju je na red došla šopska salata, koju uobičajeno jedemo kao prilog mesu sa rošitlja.

– Volim ove evropske salate, jer su tako jednostavne. Maslinovo ulje, sir, krastavac, paradajz, luk – preukusno je. Obožavam balkansku hranu, ako je niste do sada probali, obavezno to učinite. Bosna, Hrvatska, Srbija, Makedonija, svaka od ovih zemalja ima vrlo sličnu hranu – probajte je već danas – poručio je Džibri.

Pratioci su im potvrdili da je balkanska hrana najukusnija i preporučili im još neke specijalitete, poput bureka, karađorđeve šnicle, gravče na tavče…

Takođe su im dali par korisnih saveta – da je jedino domaći ajvar onaj pravi, kao i da se ćevapi ne jedu kao takosi i nikako sa ajvarom, već isključivo sa kajmakom.

13 „sirotinjskih“ jela stare Jugoslavije, tad nismo imali fensi hranu, al smo pucali od zdravlja

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
482 Shares
482 Shares
Share via
Copy link