Koronavirus Srbija

Ministar Vulin obilazi Novi Pazar, nedavno saopšteno da je pozitivan na COVID-19

aleksandar-vulin
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio pomoć. Međutim, postavlja se pitanje kako je ministar odbrane otišao u tu posetu, pošto je pre devet dana, odnosno 27. juna, objavljeno da ima koronavirus.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane 27. juna, Aleksandar Vulin je pozitivan na koronavirus, nema nikakve simptome i nalazi se u samoizolaciji.

– Ministar Vulin nastavlja sa redovnim obavljanjem dužnosti pridržavajući se svih propisanih mera tokom samoizolacije – navedeno je tada u saopštenju Ministarstva.

Vulin je danas obišao poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio donaciju u vidu zaštitne medicinske opreme u kojoj je 5.000 pari rukavica, 5.000 maski i 1.000 zaštitnih odela, a ako je koronavirusom zaražen onog dana kada je ministarstvo to i saopštilo, znači da ministar odbrane u samoizolaciji nije proveo propisane dve nedelje, piše N1.

Министарство одбране донирало је новопазарском здравству донацију у виду заштитне медицинске опреме коју је данас уручио…

Gepostet von Министарство одбране и Војска Србије am Montag, 6. Juli 2020

Sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije “Sloga” konstatuje da u toj poseti ništa ne bi bilo sporno, da krajem juna nije objavljena vest da je ministar pozitivan na koronu.

Sindikat pita Krizni štab i sve nadležne kako je moguće da je Vulinu dozvoljena ovakva aktivnost posle devet dana, a da je propisana izolacija 14 dana.

– Da li se ministar dva puta testirao ponovo na kovid 19 i da li su oba testa bila negativna? Ako nije, ko mu je dao dozvolu da dovodi u rizik od zaraze ljude iz svog okruženja – navodi se u saopštenju.

Medicinska sestra iz Novog Pazara: Devojčica sa fotografije se gušila i kašljala

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Bitanga je bila duze dana u karantinu nego u ukupno odsluzenom vojnom roku. Taj veleizdajnik bi meni radio po 20 sklekova svakih 10 minuta, samo da mi dopadne saka.

378 Shares
378 Shares
Share via
Copy link