Koronavirus Srbija

Vučić otkrio kada će biti isplaćeno obećanih 100 evra

vucic-duzan-100-evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji Pink rekao je da država već od utorka kreće u punu primenu ekonomskih mera.

– Poslovne banke imaju puno posla. 80 odsto toga garantuje država. Dosta privrednika se javilo za pomoć i kredite Fondu za razvoj – rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

On je rekao da je država za sve ozbezbedila novac, i da ostaje i projekat “Srbija 2020-2025”.

– Smejali su mi se za helikopter mani, a to svi rade. Japan je podelio 85o evra, a mi nismo tolika sila. Ljudi mogu da se nadaju tome, već 11. maja uplatićemo taj novac – rekao je Vučić.

– Mislite da su glupi Donald Tramp i Šinzo Abe. Oni to dele. Japan daje po 850 evra građanima. Svi koji su najupešniji u svetu daju pare građanima u ovom trenutku, svi koji imaju pare – SAD, Japan, Singapur…- rekao je on.

On je dodao i da se i druge ekonomske mere već primenjuju.

– Imamo 145.570 prijavljenih preduzetnika za isplatu minimalca i odlaganje poreza i još 300 hiljada koji imaju jedan račun na koje se to automatski primenjuje. Dakle, gotovo svi su se prijavili za mere – rekao je on.

Od utorka kreće otvaranje radnji. Građevinari mogu “punom parom da rade”, zatim zanatske i auto-mehaničarske radnje, a onda i sve druge. Vučić najavljuje da će kafići i restorani početkom maja proraditi.

Kon: Mesec dana zatvorenosti penzionera može da počne negativno da utiče na njih

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

351 Shares
351 Shares
Share via
Copy link