Magazin

“Besramnik. Magarac. Dripac – Aleksandar Šapić, moj gradonačelnik”

šapić i čavić
Printscreen YT / Aleksandar Šapić

Da, mi Srbi sve na tri radimo. Sa tri prsta slavimo, tri lepe materine psujemo, tri puta ljubimo, a i svoje ličnosti ako treba na tri dela cepamo.

Čini se da i odlazeći gradonačelnik Beograda ima tri ličnosti. Šapić demokrata, onaj prelazni transformer Šapić ‘pu SPAS za sve nas’ i Šapić formirani i ponosni naprednjak. Sva trojica obitavaju u telu koje je nekada služilo nacionalnoj svrsi.

Danas Aleksandar Šapić svojim ponašanjem dokazuje da je moguć, a i ne tako dalek, put od heroja nacije do besramnika, od idola do dripčine i koliko je kratak skok sa konja na magarca.

Ovo su sve epiteti kojima je Aleksandar Šapić, nekada veliki šampion, počastio aktivistu, novinara i režisera Dušana Čavića.

Čavića sigurno znate po čuvenom serijalu „Marka žvaka“, koji radi sa svojim dugogodišnjim drugarom, poslovnim partnerom i imenjakom Dušanom Šaponjom.

Upravo je Čavić jedan od novobeogradskih aktivista koji se godinama protive izgradnji nelegalnih objekata na savskom keju i bušenju nasipa zbog čega već dugo navode i upozoravaju da je čitav taj deo grada ugrožen od poplava.

Na istom tom keju došlo je do susreta aktivista sa gradonačelnikom u ostavci i istovremenim kandidatom za novog beogradskog gradonačelnika Aleksandrom Šapićem.

Šapić je želeo da predstavi idejni projekat za izgradnju pešačkog i biciklističkog mosta, da pozvanim novinarima ‘nešto pametno’ izjavi i izvrši marketinški afirmativnu akciju u završnici izborne kampanje, u kojoj ima više nego visoke ambicije.

Ipak, došao je na „teren“ lokalnih aktivista koji su imali da mu postave više različitih pitanja, a jedno koje je postavio upravo Čavić, a tiče se poklanjanju žrtvama masakra u Ribnikaru, posebno je razbesnelo razjarenog Šapića koji se sve teže kontroliše u javnom životu.

– Gde ste pred Ribnikarom da se poklonite senama mrtve dece – upitao je Čavić, a onda dobio “odogovor”:

– Dripčino, besramniče, magarče – izrekao je Šapić unoseći se u lice Dušanu Čaviću nekoliko puta.

– Idi pitaj roditelje gde sam. Besramniče jedan, slušaj me sad ti besramniče jedan. Ušao sam u svaku kuču ubijenog i ranjenog deteta. Slušaj me dripčino jedna. Ušao sam u svaku školu samo se nisam slikao, dripčino. Nisam se slikao, magarče jedan nevaspitani. Nije moja dužnost tebi da se pokazujem – rekao je Šapić šokiravši prisutne.

Gangula je lik kojeg je Šapić odlično tumačio u sada već kultnom filmu “Kad porastem biću Kengur”. Čini se da je glumački talenat Aleksandra Šapića do te mere izražen i istančan da on još uvek, i nakon 20 godina, ne može da izađe iz uloge siledžije i bahatog lika koji “ljubi” svoju Ljubicu – foteljicu dok sve oko sebe bezobzirno maltretira ‘jer mu se može’.

Ova izborna kampanja je po mnogo čemu posebna. Ne sećam se da je jedan kandidat za gradonačelnika Beograda kao ključne reči svoje kampanje odabrao ovaj zanimljiv triling.

Na kraju, to može biti i najpravilniji i najpošteniji slogan kojim će se ispod ili iznad svoje slike sa Aleksandrom Vučićem predstaviti glasačima koji će njegovo i ime Srpske napredne stranke zaokružiti 17. decembra.

“Besramnik. Magarac. Dripac – Aleksandar Šapić, moj gradonačelnik.”

Šapić erudita ponovo briljira: “Vlast mi je omogućila veću penetraciju u stanovništvo” (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link