Srbija Vesti

Mladi predsednik opštine reketirao investitore, kaže da nije ukrao 350.000 evra nego dobio na svadbi

jovičić lopuža
Printscreen

Aleksandar Jovičić, predsednik opštine Palilula i član Predsedništva Srpske napredne stranke, uhapšen je u prostorijama opštine zbog optužbi za korupciju i određen mu je pritvor od 30 dana. U njegovom stanu, tokom pretresa, pronađeno je 350.000 evra za koje tvrdi da je njegova lična ušteđevina.

Nekada mlada nada SNS-a i vođa omladine ove stranke ugledao se na starije kolege pomislivši da zloupotrebom službenog položaja može za sebe pribaviti ogromna materijalna sredstva, međutim očigledno je da neko od nadređenih nije dobio svoj deo kolača te je Jovičić sada predat na milost i nemilost Tužilaštvu.

On je uhapšen zbog sumnje da je pomagao nelegalnu gradnju na toj opštini ucenjujući investitore da im plaćaju zaštitu tako što im na gradilišta ne bi slao inspekciju. U razrađenom planu učestvovali su i ostali članovi Jovičićeve familije, pa je investitorima „predlagano“ da preko firme Jovičićevog tasta završe legalizaciju objekata, a da preko firme njegove supruge rade dizajn enterijera.

– Od investitora su uzimali novac za zaštitu. To znači da ih ucenjivali da im plate kako im ne bi poslali građevinsku inspeciju i da im niko ne bi izdavao naloge o rušenju. Onda su u službene isprave unosili lažne podatke koji su omogućavali da jednog dana ti objekti mogu da budu uknjiženi što inače ne bi mogli da budu. Za to sve su uzimali materijalnu nadoknadu – kaže izvor portala Mondo.

Jovičić je angažovao advokata Zoru Dobričanin koja je medijima kratko objasnila da je njen klijent već dao iskaz istražnim organima.

– Izneo je detaljnu odbranu, onoliko koliko je mogao s obzirom na to da nije mogao da pročita krivičnu prijavu i nije imao uvid u dokaze, pošto mu je samo predočena naredba o sprovođenju istrage – rekla je Dobričanin.

Jovičić je navodno na saslušanju objasnio da je pronađenih 350.000 evra u kešu lična ušteđevina i sačuvani novac koji je dobio prilikom ženidbe 2014. godine.

Predsednik opštine Palilula i istaknuti član SNS ucene, iznude i druge “poslove” završavao preko porodične firme

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

374 Shares
374 Shares
Share via
Copy link