Novi Sad

“Doživeo sam stravične stvari, ali preživeo”, voditelj Aleksandar Filipović o ukidanju emisije “Tabloid”

aleksandar filipović
Foto: Printscreen Facebook

Poznati voditelj Aleksandar Filipović podsetio je svoje pratioce na društvenoj mreži Fejsbuk na ukidanje njegove kultne emsije “Tabloid”, koja se emitovala 25 godina.

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

“Danas je pomen. 2. godine od gašenja Tabloid-a. Tabloid je rođen 5. oktobra 1996. godine, a nasilno je skinut 5. febuara 2021. godine.

Obrazloženje ne pratim aktuelne estradne trendove, retro sam, mator i projugoslovenski orjentisan. A i cenim Tita što ne valja. I nije dobro ni što sam imao u gostima Cecu, sestre Bekvalac, Momu Kapora, Mišu Kovača, Ljilju iz grupe “Magazin”, Miroslava Ilića, Aleksandra Tijanića i Kleopatru, Zoranu, Tajči, Đorđa Balaševića, Boru Đorđevića, Jelenu Rozgu, Jelenu i Divnu Karleušu, Gabi Novak i Arsena Dedića.

Imao sam spoj gostiju koje niko nije imao jer nisam nikad prihvatao estradnu ideološku političku korektnost… A naravno bio je tu i Džej a zamislite bila je i Jami… Sjajno je što su toliki ljudi odrasli uz moje emisije i pružili mi podršku.

Doživeo sam stravične stvari ali preživeo. Preležao tešku bolest, izgorela je gotova sva vhs i beta arhiva u stanu moje majke. Gotovo da nemam uspomena sem Vase ljubavi i sećanja… Ovo je trenutak da se progovori o svim nepravdama koje su me zadesile.

Neću konkurisati za novog generalnog direktora RTV ali ono što je sigurno, nek sekretarica zakaže novi termin imam svašta lepo da joj kažem. E da i imam pravo posle sedam godina rada na NS plusu i 16 godina rada na RTV da kažem svoje mišljenje. Možda se to nekom ne sviđa ali ja sam simbol ovog grada i jednog vremena.

Znate ja sam onaj sa televizije pre nego što su gledaoci bacili televizor kroz prozor ja sam čovek iz starih dobrih vremena da citiram omiljene Nove fosile. Potom nisam nimalo mutav pošto sam završio Fakultet političkih nauka, smer novinrstvo sa 9,5, a neki nisu uradlili ni jedno reportersko javljanje bez mucanja dok sam ja uradio 200 Evergreen odiseja, 70 Zabavnih nedelja, deset novogodišnjih programa i preko 1100 Tabloida.

Kao što vidite odlično mi je na radiju, sjajno se snalazim i dok pišem kolumne. I osoba sam koja najviše gostuje po beogradskim medijama. Dakle sve koji razmišljate da preuzmete teret odgovornosti za javni servis Vojvodine dobro znajte da ćete imati mene na grbači kao lošu karmu katastrofalnih odluka.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02Rg5MsSLAuYtwZ5fHikkBej37LtJePQwZC2pZtfGrhTd2LWghCKox9Z6ZcQhWXcajl&id=1205801502&mibextid=Nif5oz

U biografiji jednog novinara je dobro da Vas nekad i suspenduju. Imali su to moji gosti Aleksndar Tijanić, Mihajlo Kovač, Mira Bobić, Zoran Kesić, Milorad Crnjanin, Bane Vukašinović… Sve je to deo ovog posla i sudbine. I možda je Tabloid pogresno ime za pravu emisiju, ne znam možda i menjamo ime kad se vratim. Jer ja sam tv lice kao sav normalan svet.

Hvala tolikim ljudima koji su došli na radio da me podrže jer su to prijatelji. A onima kojima ne odgovaram gde i kako radim slobodno nek se skinu sa liste prijatelja. Vreme je za nove ljude, nove profesionalne izazove i vreme je za promene.”

Novosadski voditelj objavio oproštajno pismo na FB, Sale neutešan i mesec dana nakon smrti supruge

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
46 Shares
Share via
Copy link