Magazin Srbija

Moje proleće neće se probuditi nikada: Aleksa je danas trebalo da slavi 25. rođendan

aleksa-jankovic
Aleksa Janković/FOTO: RAS SRBIJA

Dečak Aleksa Janković iz Niša, koji je 10. maja 2011. godine tragično preminuo nakon vršnjačkog nasilja, danas bi napunio 25 godina.

Četrnaestogodišnji Aleksa Janković oduzeo je sebi život skokom sa zgrade u kojoj je živeo.

Njegova majka Dragana Janković, na ovaj dan, objavila je bolne reči.

„I šta je život i kako se živi… Godine ko godine, smena lošeg i dobrog, malo sreće negde uspeha, ponekad gomila radosnih trenutaka i pobeda, no tuge uvek, one tihe u pogledu koraku i mislima. I sve se može menjati, iznova graditi i nizati, samo se tuga uvuče u svaki deo tela kao bol i nedostajanje. I živiš u stalnoj borbi sa sobom sam, tražiš mesto gde će sav bes od nemoći izaći kao vrisak, jer si sve suze ovog sveta davno isplakao“, napisala je i dodala:

„I ovom proleću vratiće se laste, nebu sunce, bašti cvet. I sa ovim prolećem krenuće neki novi život i buđenje. Samo se moje proleće neće probuditi nikada. I šta je život i kako se živi znaju noći, muk misli, sumrak i svitanja sa jednim usnulim očima u boji kestena“.

И шта је живот и како се живи…

Године ко године, смена лошег и доброг, мало среће негде успеха, понекад гомила…

Posted by Драгана Гага Јанковић on Sunday, March 20, 2022

Podsetimo, tada četrnaestogodišnji Aleksa oduzeo je sebi život skokom sa zgrade u kojoj je živeo, nakon osam meseci fizičkog i verbalnog zlostavljanja od strane svojih vršnjaka.

Potres mozga, noga u gipsu, psihijatrijska dijagnoza „posttraumatski sindrom“, doveli su do tragičnog završetka.

Njegovi roditelji su pokušavali da izdejstvuju usvajanje „Aleksinog zakona“, koji bi pomogao u suzbijanju vršnjačkog nasilja i spasio drugu decu Aleksine sudbine.

Dragana Janković napisala je potresno pismo na njegov 20. rođendan, u kojem je do detalja predstavljen pakao koji je dečak preživljavao pre no što je odlučio da oduzme sebi život.

Izvor: Telegraf.rs

Šta radiš kada tvom detetu iščaše vilicu jer su joj šiške „raspad sistema“ – platiš 23.000!

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.4K Shares
2.4K Shares
Share via
Copy link