Balkan

Albanac iz verskih uverenja 6 godina držao zatočene ženu i sinove u kući bez struje i vode

Zatočeništvo
Ilustracija, Foto: iStock Photo

Ponekad život izrežira istinski horor, bolje nego što bi to učinio bilo koji reditelj koji se bavi ovim filmskim žanrom.

Kako pišu albanski mediji, jedan Albanac je godinama zlostavljao svoju suprugu i dvojica sinova tinejdžera, držeći ih zaključane u kući, ne dozvoljavajući im bilo kakav kontakt sa drugim ljudima.

On je navodno to činio iz verskih uverenja, porodica je živela u nemaštini, bez električne energije i vode, a prilikom hapšenja u kući je pronađen omanji arsenal oružja.

Reč je Đerđ Laćiju (52) iz Tirane, koji je godinama živeo u Italiji, da bi se potom vratio u rodnu Albaniju.

Živeli u zatočeništvu pod izgovorom “da će se inficirati ako izađu”

Laći je uhapšen je u nedelju zbog sumnje da je godinama svoju suprugu i sinove držao zaključane u kući, zabranjujući im bilo kakav kontakt sa spoljnim svetom.

Svoje sinove, koji imaju 15 i 17 godina više od godinu dana nije pustio da napuste dom, dok njegova supruga čak šest godina nije smela da izađe iz kuće, piše Telegraf.

Porodicu je držao zatočenu u kući pod izgovorom da će se “inficirati ako izađu napolje”.

Navodno i sam nije napustio kuću poslednjih šest meseci, a hranu im je obezbeđivala njegova porodica i ponekad brat zatočene žene.

Kuća u kojoj su žena i dečaci bili zatočeni nije imala ni struju ni vodu, a na prozorima su uvek bile spuštene roletne da čak ni svetlost ne bi mogla da uđe.

Napuštao kuću jednom nedeljno da bi išao na molitvu

Komšije kaže da su njega viđali isključivo petkom kako napušta kuću, kako bi išao na molitvu. Ipak, kako tvrde, ni on već nekih šest meseci nije izlazio napolje.

Navodno su vlasti upozorene od ranije da Laći ima “radikalne stavove”, a zabrinute komšije su pozvale policiju kada su primetile da dečaci dugo ne izlaze iz kuće.

Dečaci su navodno samo završili osnovnu školu, a otac ih je pod pretnjom držao zaključane u kući. Prilikom pretresa, kod Laćija je pronađen veći broj noževa, ali i velika količina municije i punih okvira za automatsko oružje.

Istraga potvrdila da su nesrećna žena i dečaci sistemski zlostavljani

Tokom saslušanja Laći je negirao da je zlostavljao dečake, te da je silovao suprugu Elenu.

– Vodio sam se svojim religijskim uverenjima. Nisam puštao ženu i decu napolje da bih ih zaštitio od zla. Nisam želeo da počnu da se drogiraju ili inficiraju – rekao je Laći na saslušanju.

Međutim, supruga i deca su prilikom istrage, u prisustvu psihologa dokazali da su sistemski zlostavljani.

Izvor: Telegraf

Kanibal osuđen na 15 doživotnih, silovao, ubijao i jeo svoje žrtve, glave čuvao u frižideru (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

41 Shares
Share via
Copy link