Film Magazin

Al Paćino o majci: „Umrla je pre nego što sam postao uspešan, ali spasila mi je život“

ezgif.com-gif-maker (30)
Printscreen Collage

Jedan je od najlegendarnijih glumaca, u čijim smo ulogama uživali i koji je svojom autentičnom pojavom ostavio pečat na čitav svet, odrastao je u vrlo skromnim uslovima, sa razvedenim roditeljima i pod velikim rizikom da ulice Njujorka preuzmu ulogu vaspitača.

Iako je majku izgubio u ranim dvadesetim, a zatim iduće godine i njenog oca, svog dedu, sa kojim je takođe odrastao i koji je bio druga najvažnija figura u životu mladog Al Paćina, ovaj velikan kinematografije i dalje pamti važne životne lekcije koje mu je za čitav život usadila njegova rano preminula majka.

Upravo je ona svojom strogoćom, disciplinom, ali i ljubavlju za svog sina spasila svet gubitka jednog takvog neprocenjivog glumačkog talenta.

„Moja majka je umrla pre nego što sam ja postao uspešan. Sećam se da sam imao oko deset godina. Naš stan je bio na zadnjem spratu i bilo je neverovatno hladno. Odozdo, sa ulice, prijatelji me zovu, zovu me da jurnemo svi zajedno ulicama, a majka me ne pušta napolje.

Bio sam strašno ljut i neprestano sam vikao. Trpela je moje prigovore i nije popuštala ali tako mi je spasila život.

Vidite, svi ti momci koji su me tada zvali u šetnju više nisu na ovom svetu. Želela je da ne izlazim kasno i ne gubim vreme trčeći po ulicama, već da radim domaći zadatak.

I upravo zbog toga ja sada sedim ovde i razgovaram sa vama. Sve je vrlo jednostavno, zar ne? Ali takvi smo bili“, ispričao je jednom prilikom.

al
Getty Images

Govorio je i kako je bežao od kuće samo radi zabave, a ne zbog toga što je bio nezadovoljan, nesrećan ili maltretiran.

„Počeo sam da bežim od kuće sa 11 godina i radio sam to poprilično dugo, ne zbog toga što sam bio nesrećan, već zbog avanture, zbog dobrog provoda. Moja je majka uvek to razumela, imali smo odličan odnos ispunjen ljubavlju“, govorio je Al Paćino za Gardijan.

Kada mu se majka razbolela Al je imao samo 16 godina. I dok ga je ona podržavala da sledi svoje srce i glumačke snove, zbog bolesti nije mogla da nastavi sa radom i mladi Paćino morao je da potraži posao kako bi pomogao majci. Tada su realni životni problemi prvi put stali na put snovima jednog dečaka:

„Kada sam napunio 16 godina moja majka je morala da prestane sa radom zbog bolesti i morao sam da joj pomognem. To je prvi put da je postala potpuno racionalna povodom moje budućnosti i vrlo negativna u pogledu mojih glumačkih snova.“

Radio je sa dedom, pronalazio nove poslove, ali nijedan ga nije ispunjavao. Sanjao je velike snove, nikada nije odustao, ali majku nije mogao da ubedi u svoj san.

„Nisam uspevao dugo da zadržim poslove. Uporno sam govorio majci da ću uskoro raditi nešto veliko, da ću uskoro upoznati osobu koja će od mene napraviti zvezdu. Ali ona mi nikada nije poverovala“, objasnio je glumac.

al paćino
Printscreen

Al Paćino je imao 29 godina kada je postao poznati glumac, a njegov deda i njegova majka Rouz nisu dočekali uspeh svog voljenog.

„Moja majka imala je samo 43 godine kada je preminula. U to vreme nismo se baš slagali i čini mi se da sam tek nedavno shvatio koliko mi zapravo nedostaje“, otvorio je dušu jednom prilikom legendarni Al Paćino.

3 Al Paćinova genijalna saveta o starenju koja morate da pročitate

Reklama

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

46 Shares
Share via
Copy link