Magazin

Kako agencije i škole deru roditelje, za cenu ekskurzije možete 3 puta otići u Rim

Đačka ekskurzija
FOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Koliko su skupe đačke ekskurzije najbolje se vidi kada se uporede sa cenama aranžmana turstičkih agencija za letovanje sledeće godine, ali i aktuelne novogodišnje ponude. Putovanje do atraktivnih destinacija u jeku sezone košta daleko manje od ponude koju su dobili roditelji beogradskih đaka.

Dva puta u Grčku na letovanje ili tri puta u Rim – to je presek cena aranžmana koji se mogu rezervisati po ceni koju gimanzijalci plaćaju za obilazak Beča, Praga i Budimpešte autobusom, piše Nova.

Basnoslovno skupe ponude ekskurzija svakodnevno nas iznova šokiraju, a osim skupih tura po Srbiji, sve veće iznenađenje su odlasci u inostranstvo.

Nakon što je roditeljima učenika Treće beogradske gimnazije stigla ponuda ze ekskurziju do Praga, Beča i Budimpešte koja košta neverovatnih 815 evra, proverili smo koliko koštaju drugi aranžmani i da li se može putovati za manje novca.

Mnoge agencije su već objavile ponudu za letovanje sledeće godine, pa se tako u Grčkoj može letovati za 450 do 650 evra i to 10 dana.

Pogledajte još aranžamana za Grčku, za boravak od sedam do 10 dana.

Rodos 10 dana: 441 evro – Smeštaj u hotelu sa 3 zvezdice, prevoz autobusom i doručak u hotelu na bazi švedskog stola

Lefkada 7 dana: 365 evra – Smeštaj u hotelu sa 3 zvezdice, prevoz autobusom, i doručak u hotelu na bazi švedskog stola

Parga 7 dana: 329 evra – autobuski prevoz, odseda se u hotelu koji je adaptiran od vile, obezbeđen je doručak

Leptokarija 7 dana: 230 evra – autobuski prevoz, doručak, hotel tri zvezdice

Obajvljeni su i aranžmani za Tursku.

U jednom od omiljenih letovališta – Alanji, može se odsesti u hotelu koji je praktično na samoj plaži i to za samo 450 do 500 evra, a broj dana zavisi od ponude, ali se uglavnom kreće od sedam do 10.

Letovanje u Alanji po osobi košta oko 400 evra, po ovoj ceni obezbeđen je čak avionski prevoz, hotel je sa tri zvezdice, a u cenu su uključeni doručak i večera.

Odmor u Marmarisu, turskom letovalištu košta od 400 do 580 evra, u hotelu su obezbeđni doručak i večera, a cena se menja u zavisnosti od toga da li arnažman uključuje avionski ili autobuski prevoz.

Za najveći broj destinacija po veoma povoljnim cenama obezbeđen je avionski prevoz.

Imajući u vidu da su trenutno aktuelna novogodišnja putovanja, proverili smo i ove ponude.

Tako se u turističkim agencijama mogu pronaći brojni povoljni praznični aranžmani. Po ceni đačke ekskurzije od 815 evra može se tri puta otputovati u Rim autobusom, a tura traje šest dana. Cena po aranžmanu je nešto više od 250 evra. Uključeni su doručak i večera.

I putovanje do drugih evropskih metropola u jeku novogodišnjih ponuda može se realizovati po veoma povoljnim cenama.

Prag-Beč-Budimpešta u sopstvenoj režiji šokantno jeftinije

U pojedinim turističkim agencijama, mogu se pronaći i ponude za obilazak Beča, Praga i Budimpešte po ceni od 105 evra za šest dana.

Obezbeđen je samo doručak u hotelu, a putuje se autobusom, kao i u slučaju beogradskih đaka.

Cena ekskurzije za osnovce 38.500RSD, roditelji složni: “Ovo je pljačka”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link