Koronavirus Putovanja

Ko želi da izbegne karantin testira se na aerodromu za 190 evra

aerodrom

Aerodrom u Beču od danas nudi testiranje na virus korona da bi omogućio putnicima koji dolaze u Austriju da izbegnu karantin u trajanju od 14 dana.

Putnici će imati na raspolaganju molekularno biološki ili PCR test na virus korona na aerodromu, čiji je rezultat gotov za dva do tri sata.

“Putovanje avionom, bilo da se radi o poslovnom ili hitnom putu, postaće na taj način bezbednije i lakše”, navodi se u saopštenju aerodroma koje prenosi Rojters.

Test na aerodromu, koji košta 190 evra, mogu da urade i putnici koji napuštaju Beč.

Putnici koji dolaze na aerodrom moraće da pokažu uverenje ljekara da su negativni na virus korona, a test ne sme da bude stariji od četiri dana ili idu u karantin, piše Klix.

Bečki aerodrom ima planirane letove za Dohu, Dortmund, Dizeldorf, Frankfurt, Hamburg, Lisabon, Minsk i Sofiju, kao i čarter letove. Zabranjeno je sletanje aviona iz područja koja se smatraju da su pod velikim rizikom.

U Austriji je do sada registrovano 15.526 slučajeva infekcije, dok je 598 ljudi umrlo.

Austrija je počela da ublažava mjere restrikcije nakon sedam nedelja blokade pa su tako otvoreni šoping centri, veće prodavnice, a počeli su sa radom i frizerski saloni.

Zašto će let avionom narednih 5 godina biti pravo mučenje?

25 Shares
Share via
Copy link