aerodrom-cenej-minhen
Novi Sad

Od Minhena do Novog Sada za 2 sata: Aerodrom u Čeneju dočekao prvi međunarodni let

Prvi avion na direktnom međunarodnom letu iz Minhena sleteo je na Aerodrom “Čenej”. Njime je doputovao direktor firme “Maminger” iz Nemačke Klaus Herpel koji se bavi poljoprivredom i preradom povrća u Gospođincima, piše Dnevnik.

Predsednik Aero-kluba „Novi Sad” Dragoljub Samardžić kazao je da su pre ovoga svi letovi su išli preko Batajnice i aerodroma Nikola Tesla, te da je ovo veliki dan je za Aero klub i Novi Sad.

„Uspeli smo sa uradimo sve ono što trebalo u pripremi ovakvog leta. Naprvili smo dve kancelarije gde će boraviti i raditi policija i carina. Organizovali smo gorivo, prijem putnika, dobru saradnju s pograničnom policijom i carinom“, istakao je Samardžić.

Kako će izgledati novi aerodrom na Čeneju?

Dodao je da čenejski aerodrom ispunjava uslove za prijem i uzletanje aviona do 20 mesta koji imaju mogućnost da slete na travnati teren.

Prvi se iskrcao pilot Kurt Blendiger koji je istakao da je odlično što je pista dovoljno duga te nije imao nikakvih problema pri sletanju. Njegov savet je da bi trebalo još podšišati travu

„Ovo je od velikog značaja za našu kompaniju. Put je veoma dugačak i automobilom je potrebno deset ili 12 sati. Ukoliko idemo avionom, iz Minhena do Novog Sada nam treba smo dva sata“, rekao je direktor firme “Maminger” iz Nemačke Klaus Herpel.

Dodaje da i u budućnosti nameravaju da koriste aerodrom Čenej.

„Ovo je prvi put za nas, ali i za aerodrom Čenej. Stoga smo iznajmili avion. Ipak, sada kada smo videli da je sve u redu i da pilot nije imao nikakvih poteškoća da sleti, već razmišljamo da kupimo avion“, dodao je Herpel.

Novi Sad dobija aerodrom: Sa Čeneja letovi do Beča, Istanbula, Soluna?

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

aerodrom-cenej-minhen

298 Shares
298 Shares
Share via
Copy link