Srbija Vesti

Čuveni advokat objasnio razloge zašto telo Danke Ilić nikada neće biti pronađeno

danka ilić potraga
Foto: MUP

Advokat Borivoje Borović izjavio je danas (22. maj) da telo 2-godišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, koja je nestala 26. marta, nikada neće biti pronađeno.

Borović je agenciji Beta kazao da je pod pritiskom političke vlasti policija odradila istragu “traljavo i neprofesionalno”.

– Ovaj slučaj je policija upropastila jer je javno vodila istragu objavljujući čak i izjave koje su okrivljeni dali na saslušanju. Pogrešno je i što je javnosti i okrivljenima saopšteno da je za to krivično delo zaprećena doživotna kazna zatvora. Zatim je u policijskoj stanici preminuo jedan od osumnjičenih, verovatno pod torturom. Sada svaki okrivljeni, koji je preživeo, može da kaže da mu je pod policijskom torturom iznuđena izjava – rekao je advokat.

Prema njegovim rečima, ako se dokaže da je D. D. preminuo usled policijske torture, izjave ostalih okrivljenih koji su priznali zločin ne mogu biti dokaz.

– Ako ne bude ni DNK tragova iz vozila, to će značiti da su od strane političara kontaminirani svi dokazi, koji su brzopleto hteli da saopšte da je rešen taj slučaj. Policija se prilično izblamirala što ni posle skoro dva meseca nije pronašla telo. Očigledno je da nisu na vreme preduzeli kriminalističke i forenzičke radnje, već su se oslanjali na poligraf, što je nebitno za tužilačku istragu – rekao je Borović.

Naglasio je da telo devojčice neće biti pronađeno.

– Telo Danke Ilić neće biti pronađeno i istraga će morati da se obustavi, a ova tragedija će biti pretvorena u farsu – ocenio je on.

Dodao je da je slučaj Danke Ilić samo jedan u nizu koji policija nije rešila zbog pritiska i mešanja političke vlasti.

– Politički funkcioneri su se umešali i u istrage ubistva pevačice Jelene Marjanović i advokata Miše Ognjanovića, saopštavajući posle nekoliko dana da se zna ko su ubice. U svim tim slučajevima, umesto da u tajnosti dostavlja dokaze tužilaštvu, policija je sve detalje iz istrage dostavljala pojedinim političarima. Nijedan sudski predmet nije oformljen, a da prethodno nije konsultovan neko od političara da oni procene kako bi trebalo da se vodi istraga – kazao je Borović.

Izvor: BETA

Majorka policije o prekidu potrage: “Ne mogu da izgovorim to što mislim da su uradili sa telom devojčice”

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link