Magazin

Ko je Aca Bosanac, vlasnik više BG lokala, ortak Velje Nevolje i novi vlasnik Geneks kule?

aca-bosanac
Foto: Društvene mreže

Geneks kula danas je prodata na licitaciji za 2,4 milijarde dinara. Prema pisanju portala Nova.rs. novi vlasnik poznatog objekta na Novom Beogradu je firma Eureka bar d.o.o. čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac.

Od sedam zainteresovanih kupaca, najviše novca je ponudila firma čiji je vlasnik kontroverzni biznismen koji je vlasnik brojnih beogradskih ugostiteljskih objekata. Pored toga što se bavi ugostiteljstvom, Kajmaković je pre dve godine bio uhapšen zbog saradnje sa Veljkom Belivukom, piše Nova.rs.

Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac je vlasnik restorana „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba „La Fayette“ u Karađorđevoj ulici, kluba „Casina“ na Terazijama: Takođe, u svom vlasništvu poseduje i hotel „Casina“, zatim klub „Teatro“ u Sarajevskoj, te splav „Port“ kod Ušća. Spisak se ovde ne završava, s obzirom na to da je Kajmaković vlasnik i kafića „Caffe Theatre“ poznatiji pod nazivom „Kod konja“, potom kafića „Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.

Takođe, on poseduje i i vozni park, među automobilima koje ima su „maserati“, nekoliko džipova, među kojima je i „hummer“.

Ime Aleksandra Kajmakovića po prvi put odjeknulo je u javnosti 2017. godine. Tada je Željko Rutović izrešetao Predraga Rankovića Peconija u hotelu „Prag“.

Povod za pucnjavu bila je kupovina restorana „Venecija“ u Zemunu. Za restoran su bili zaintresovani Peconi, Rutović i Joca Amsterdam. Peconi je hteo da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Ace Bosanca.

Tačnije, Kajmakovićeva firma „Eureka bar“ je bila zakupac restorana od 2015. godine i renta je plaćana milion i po dinara mesečno.

Potom je Kajmaković hteo da je kupi za Peconija. Rutoviću se to nije dopalo, te se obračunao u hotelu Prag.

Te večeri, na istom događaju u pomenutom hotelu koji je priredio vlasnik Srđan Milovanović, bili su i Andrej Vučić i kum Petar Panić.

Takođe, Kajmaković se na meti atentatora našao 2002. godine, tačnije 11. avgusta u 5 ujutru u Budvi.

U njegov „Mercedes CLK 230“ sa kruševačkim registracija bila je podmetnuta bomba velike razorne moći koja je postavljena zbog neraščišćenih računa u Sarajevu.

Kako su mediji pisali, Kajmaković je trebalo 2019. godine da postane i vlasnik Bezistana u samom centru Beograda za šta mu je vladajuća SNS, odnosno Skupština grada, dala „zeleno svetlo“.

Time se i tadašnja gradska vlast dovodi u vezu sa ekipom koja je sarađivala sa Veljkom Belivukom, obzirom da su dozvolili da im gradski projekat finansira Peconijeva desna ruka.

Podsećamo, Kajmaković je 2021. godine bio uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom.

Kajmaković se tada sumnjičio da je prao pare za Belivuka i da je koristio „usluge“ njegovog obezbeđenja, kao i to da je njegove firme vodio na svoje ime, ali je ipak izbegao da bude optužen.

2,4 milijarde dinara za Geneks kulu

Inače, Geneks kula je danas, nakon posle dva neuspela pokušaja, prodata na javnom nadmetanju, i to po ceni od 2,4 milijarde dinara.

Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a Kajmakovićeva firma ponudila je znatno veću sumu od početne, koja je bila 843 miliona dinara.

Inače, Eureka bar firma je koja je na APR-u registrovana za usluge pripremanja i posluživanja pića.

Geneks kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac se krije

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

161 Shares
161 Shares
Share via
Copy link