Balkan Magazin

Hit nazivi 8 lokala od kojih ide voda na usta: Pragnje, Pljeskobar, Sendvaja do jaja

razvod braka kafana
Foto: restaurantguru.com

Originalan naziv i zvučnost, nije uslov da neki biznis bude uspešan, ali je sjajan marketinški trik da se za njega čuje. To je odmah prednost i dobar preduslov za interesovanje klijentele.

Još ako je naziv duhovit, odmah izaziva pozitivnu reakciju i put ka uspehu je otvoren. Izdvojili smo nekoliko najzanimljivijih naziva lokala po Srbiji  i u regionu.

Bred pita

Za glumca Bred Pita svi znaju, pa su vlasnici jedne beogradske pekare iskoristili njegovu popularnost da svoj lokal nazovu „Bred pita“, jer kod njih se naravno može kupiti hleb ili bred na engleskom i naravno pita.

Nisu jedini koje je ova kombinacija srpsko-engleskih reči inspirisala, pa se jedna pekara u Nikšiću takođe zove „Bred i Pita“.

bred i pita nikšić
Foto: Facebook

Pljeskobar

Da li je vlasnik novosadske roštiljnice zaista fan lika i dela Pabla Eskobara, ne znamo, ali znamo da je smislio duhovit naziv za svoj lokal – „Pljeskobar“.

Čak je i lik kolumbijskog narko bosa iskoristio za svoj logo.

pljeskobar
Foto: Facebook

Pizzopevac

Picerija po Srbiji ima na svakom ćošku, pa nije na odmet da se razlikuju po nazivu. Većina ih ima neki italijanski naziv, a jedan vlasnik se dosetio pa je svoju nazvao „Pizza kod pizzopevca“.

Duhovito, nema šta!

picopevac
Foto: Facebook

Pragnje

Omiljeno jelo većina Srba je pečenje. Kada dođu na slavu pa ih domaćin pita da li će praseće ili jagnjeće, oni uzviknu pragnje.

Vlasnik jedne pečenjare u Republici Srpskoj se upravo odlučio za taj naziv svog lokala – „Pragnje“, jer najbolje oslikava navike u ishrani na ovim prostorima.

pragnje
Foto: Facebook

Kad jaganjci utihnu

Vegetarijanci i obožavaoci životinja se verovatno ježe na ovaj naziv. Međutim, ljubitelji jagnjetine za to ne mare.

Čuveni film sa Entoni Hopkinsom, inspirisao je vlasnika pečenjare „Kad jaganci utihnu“ da svoj lokal nazove upravo ovako jer mu je osnovna delatnost pečenje jaganjaca.

kad jaganjci utihnu
Foto: Facebook

Biblioteka kod Milutina

U ovoj biblioteci ima svega osim knjiga. Vasnik Milutin je iskoristio dobro poznat vic o Muji i Hasi koji ceo dan čitaju knjige, odnosno piju rakiju, a uveče odu u biblioteku, pa kad ih odatle izbace, idu kod drugara koji ima štampariju.

Vic je toliko postao popularan na Balkanu, da su ljudi počeli da govore: „Kad ćemo u biblioteku?“

biblioteka kafana
Foto: www.kudanaklopu.com

Kafana „Razvod braka“

Brojni su razlozi za razvod braka, a kada jedan od supružnika, uglavnom muž,  zameni kuću za kafanu, zna se šta mu sledi.

Vlasnik jedne kafane se našalio na račun tog balkanskog fenomena, pa je nazvao „Razvod braka“.

razvod braka kafana
Foto: restaurantguru.com

Sendvaja do jaja

Iako već duži niz godina ne postoji, Novosađani nisu zaboravili gde su bili najbolji sendviči u gradu – u „Sendvaji do jaja“.

Ime je bilo toliko originalno, da se pamti skoro dve decenije posle, ali i zato što je ukus i kvalitet sendviča bio stvarano neponovljiv.

sendvaja
Foto: Facebook

‘Ne razumem zašto jedete po restoranima ako ste siromašni’

Helena Duković

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
52 Shares
Share via
Copy link