Magazin

Jedna pesma kriva je za najviše razvoda, 75% parova koji su je izabrali za prvi ples nije više u braku

prvi ples
Foto: Printscreen

U jednom od najvažnijih dana u životu, prvi bračni ples sa nestrpljenjem iščekuju kako mlada i mladoženja tako i gosti. Budući mladenci sve češće odlučuju da, nekoliko nedelja pre venčanja, odu na časove plesa, kako bi se osećali što sigurnije u trenucima kada oči svih zvanica budu uprte u njih.

Koreografiju određuje pesma, a ona najčešće ima posebu simboliku u odnosu budućeg bračnog para.

Prema istraživanju koje je sproveo portal OnBuy, čini se da pesma za prvi ples ima mnogo veće značenje. Rezultati njihove ankete pokazali su da mladenci koji su za prvi ples odabrali određene pesme imaju srećne brakove, dok neke pesme, čini se, ne donose sreću te su se brakovi završili razvodom, piše Index.hr.

Cilj ankete bio je otkriti da li postoji povezanost između stope razvoda i pesama koje su mladenci birali za prvi ples. Pitali su 5.544 osobe širom sveta koju su pesmu izabrali i koji im je trenutni bračni status.

Pesma One Directiona krivac za najviše razvoda?

Rezultati su pokazali da je najpopularnija pesma za prvi ples Can’t Help Falling In Love Elvisa Prislija s 10.48 posto glasova. Anketa je takođe otkrila da je pesma koja najčešće donosi sreću u braku Can You Feel The Love Tonight Eltona Džona, jer je 77 posto onih koji su je izabrali ostalo u braku.

Ako je verovati tom istraživanju, veće su šanse da će par ostati u braku ako prvi ples otpleše uz neku Diznijevu pesmu, što je potvrdilo više od 70 posto anketiranih parova koji su i dalje zajedno. Pesme koje su donele bračnu sreću takođe su Isn’t She Lovely Stivija Vondera i The Way You Look Tonight Frenka Sinatre.

Pesma koja je pak završila s najviše razvoda je Little Things grupe One Direction – 75 posto parova koji su izabrali tu pesmu razvelo se. Na nepopularnoj listi nakon One Directiona slede I’m Yours Džejsona Mraza i Chasing Cars grupe Snow Patrol.

Izvor: Index.hr

Uz Tamarine časove plesa novosadski mladenci gube tremu, stiču samopouzdanje i ostvaruju snove

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
78 Shares
Share via
Copy link