Više nam se ne isplati ni da jedemo k’o ljudi.
Iako je najavljeno da hleb „Sava“ neće poskupljivati do Nove godine i da ostaje na ceni od 54 dinara, za druge pekarske proizvode ovo ne važi. A najbolji primer koliko su cene otišle u nebo je jedna fotografija iz marketa u Aranđelovcu.
„Za zujalicu spremni“, piše iznad fotografije iz lokalnog lanca marketa na kojoj stoje dva hleba astronomskih cena.
Mali, kukuruzni, od samo 300 grama košta 249,90 dinara, dok drugi na slici, pariski bridor od 1100 grama košta vrtoglavih 699,90 dinara!
Srbija i Švajcarska – ekonomske bliznakinje
I dok su se ljudi u komentarima pitali da li je ovo neka neslana šala, autor tvita podelio je sa njima da je i u Švajcarskoj cena tog hleba približno ista, tačnije 6,46 franaka.
„Hleb 700 dinara! Mašala! Bogat narod! Ekonomski tigar!“, „Kad se zujalica na hleb vrati“, „Ovo da kupiš umesto cveća kao poklon…ispao bi baja“, samo su neki od komentara ispod tvita.
Za zujalicu spremni. pic.twitter.com/wGEbsJnwEm
— Srdjan Prekovic (@SrdjanPrekovic2) October 5, 2023
Šta je Bridor hleb?
Bridor je kompanija za proizvodnju pekarskih proizvoda koju je osnovao Louis Le Duff 1988. godine. Sedište kompanije je u Bretanji u blizini Rena.
Bridor prikazuje princip tradicionalnog francuskog pečenja. Njihov najbolji hleb se peče u pećnicama od kamenog poda kako bi se stvorio zanatski izgled, kao i kora. Bridorova peciva se sporo mese, nežno uvijaju i dižu, piše City Magazine.
Dodaj komentar