Magazin

Na njih su otkidale žene od Vardara do Triglava: 7 najvećih frajera Jugoslavije

Za ovim muškarcima ludele su žene iz bivše Jugoslavije. Zbog njih su kupovale ploče, hrlile u bioskope i lepile postere po zidovima.

Neke od njih su obožavateljke doslovno progonile i padale u nesvest. Evo koji su frajeri bili najprivlačniji u to vreme.

Zdravko Čolić

zdravko-colic-docek
Izvor; pulsonline

Osamdesetih godina zgodni Sarajlija je žario i palio pop scenom. Malo koja žena nije pala na njegov šarm, privlačan izgled i romantične stihove, a iako mu je danas 67 godina i dalje ima verne obožavateljke koje vrište na njegovim koncertima.

Čola se na to previše ne obazire jer je srećno oženjen Aleksandrom Čolić već 16 godina. Njegov ljubavni život pre braka bio je prilično buran.

Žene su mu se doslovno bacale pod noge i provaljivale u hotelske sobe, a njegova prva ljubav bila je glumica Jasna Ornela Beri.

Goran Bregović

Goran-Bregovic

Bregović je svojevremeno imao pravu vojsku obožavateljki koje su padale na njegov rokerski imidž, a dopadao se i nekim poznatim damama.

Iako je sa suprugom Dženanom u braku preko 25 godina, u regionalnim medijima neretko su se pojavljivale priče o njegovim navodnim aferama s drugim ženama, od koje je puno pažnje privukla priča da je voditeljka Maja Sokolović toliko poludela za njim da ga je pratila čak do Norveške.

Momčilo Bajagić Bajaga

Romantični Bajaga oduvek je bio miljenik ženskog dela publike sa svojim dubokim glasom i nežnim stihovima.

Bajaga je ipak veran svojoj dugogodišnjoj ljubavi Emiliji s kojom je u braku još od 1989. godine, a njoj je posvetio i sve svoje pesme.

Njegova supruga retko se pojavljuje u javnosti, a Bajaga je jednom prilikom otkrio da joj u početku nije bilo lako da se nosi sa njegovom popularnošću.

“Veza kao veza nikada nije bila u iskušenju, ali Emi svakako nije bilo lako. Kad si javna ličnost, svakakve stvari o tebi se pojavljuju u medijima. Ema je to stvarno dobro podnela, naročito tih prvih godina našeg zabavljanja, koje su bile najluđe. Mi nismo mogli da idemo na letovanje negde gde idu svi. Meni je najgluplja fora bila da govorim kako nemam devojku da bi me curice jurile. Ljudi te vole zbog muzike. Da nisam pravio dobre pesme, ne bi me ni voleli”, rekao je Bajaga u jednom intervjuu.

Bata Živojinović

Bata-Živojinović-instagram
Instagram

Zavodničkom pogledu Bate Živojinovića mnoge su Jugoslavenke teško odolevale, pa je tako punio bioskope sa svakim svojim filmom.

Iako je mogao da bira s kojim će ženama biti, Bata je 60 godina proveo sa svojom suprugom Lulom s kojim je ostao do smrti.

Vlado Kalember

Vlado-Kalember
Instagram

Za vreme najveće slave Srebrnih krila zbog Vlade Kalembera su žene doslovno padale u nesvest, pa je na njegovim koncertima Hitna pomoć imala pune ruke posla.

Neretko bi u jednom gradu morali da održe po dva ili tri koncerta zbog velikog interesovanja, a u jednom intervjuu Vlado je priznao da je morao doslovno da beži od obožavateljki jednom prilikom.

On je ljubav pronašao s violončelistkinjom Anom Rucner s kojom je u braku bio osam godina, a nakon razvoda su ostali veoma bliski i često naglašavaju koliko vole i poštuju jedan drugog.

Dragan Nikolić

Dragan-Nikolic
Screenshot

Zgodni glumac je već u svom prvom filmu zapao za oko brojnim obožavateljkama, ali ih je sve razočarao kad se ludo zaljubio u kolegicu Milenu Dravić.

Upoznali su se na snimanju filma “Kako su se volele dve budale”, venčali se u pauzama između snimanja, a zajedno su ostali sve do njegove smrti.

Frano Lasić

Frano-Lasić

Kolika je popularnost Frane Lasića bila možda najbolje ilustruje činjenica da se glumac ženio čak četiri puta.

Njegov drugi brak s Beograđankom Ljiljanom trajao je samo 21 dan, a trenutno je oženjen 30 godina mlađom dizajnerkom Milenom Matić.

Kako se živelo u bivšoj državi i zašto su turisti obožavali Jugoslaviju (VIDEO)

Izvor: B92

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
390 Shares
390 Shares
Share via
Copy link