Horoskop Horoskopski znakovi

4 horoskopska znaka žestoko će ‘stradati’ tokom retrogradnog Merkura od 21. aprila

zabrinuta devojka
Foto: Shutterstock

Retrogradni Merkur tehnički neće početi do 21. aprila, ali verovatno već osećate posledice ovog potpuno izazovnog tranzita.

Srećom, Merkur će krenuti direktno 14. maja na 5 stepeni Bika, a 1. juna konačno će napustiti postretrogradnu senku. Saznajte na koja 4 horoskopska znaka će najviše uticati:

Bik

Retrogradni Merkur je 21. aprila u Biku, što vas čini glavnom metom ovog zbunjujućeg tranzita. Međutim, definitivno nije kraj sveta i ovo ćete „apsolutno“ preživeti. Ali kako se Merkur kreće retrogradno kroz vašu prvu kuću ličnosti, to bi moglo dovesti do iskrivljenog osećaja sebe, posebno ako ste se oslanjali na potvrđivanje drugih ljudi da biste se osećali celim. Iako ste generalno dobri u otklanjanju mrzovolje, takođe stavljate veliki pritisak na sebe da budete savršeni.

Ne očekujte da se čuda dešavaju preko noći tokom ove tronedeljne komunikacijske krize. Retrogradni Merkur je mnogo bolje vreme da zastanete i date sebi oduška pre nego što donesete bilo kakvu značajnu odluku. Međutim, još je bolje vreme da pritisnete dugme za „premotavanje“ kako biste se vratili u prošlost i videli šta ste propustili.

Kada Merkur krene direktno, možda ćete se udaljiti od iskustva da vidite sebe u novom svetlu. Možda se čak osećate kao da ste rešili dugotrajnu krizu identiteta. Do trenutka kada Merkur napusti period posle senke 1. juna, možete s eosećati kao jača, stabilnija i mudrija verzija sebe.

Blizanci

Retrogradni Merkur uvek ima veliki uticaj na vas. Merkur je vaša vladajuća planeta, na kraju krajeva, što u suštini znači da se ono što se dešava Merkuru dešava i vama! Kada Merkur bude retrogradan u vašoj 12. kući završetaka i podsvesnih istina 21. aprila, to će vas podstaći da zaronite duboko u svoju psihu i osluškujete svoj unutrašnji glas. Možda ćete se osećati introvertiranije nego obično jer radite sa manje društvene energije nego inače.

Ovaj krug retrogradnog Merkura mogao bi da vam donese nedovršene poslove i dugotrajne emocionalne veze sa kojima ste spremni da se rastanete. Dajte sebi vremena da obradite ono što je došlo i prošlo. Kada krene direktno, možete konačno osetiti da otpuštate ono što više nije vaša obaveza da nosite.

A kada Merkur napusti period nakon senke 1. juna, možda ćete se osećati spremnim da prihvatite čistu energiju dok se budete pripremali da Merkur uđe u Blizance 11. juna, gde će vas osvojiti sjajem i inspiracijom.

Devica

Vaša vladajuća planeta je Merkur, što znači da ste veoma svesni svega što planeta komunikacije namerava. Pošto se 21. aprila nalazi retrogradno u vašoj devetoj kući perspektiva i filozofije, moglo bi da vas vrati na određena mesta koja ste posećivali ili putovali. To bi vas čak moglo vratiti u određene knjige, teorije, učionice ili izlete.

Ova retrogradnost vas ohrabruje da naučite neke lekcije, da se podsetite nekih starih. Možda žudite za dubljim smislom svog života i ova retrogradnost će vas inspirisati da pronađete značaj koji ste tražili. Kada Merkur 14. maja budu direktan, možda ćete se osećati inspirisanim da vidite nešto u potpuno drugačijem svetlu, jer će vam usponi i padovi vaše retrogradne avanture Merkura pokazati svet u novom svetlu.

A kada Merkur napusti period posle senke 1. juna, možda ćete biti skloni da pravite velike planove.

Škorpija

Pošto se severni čvor kretao kroz vašu sedmu kuću partnerstva, učili ste kako da uspostavite zdravu ravnotežu između „ja“ i „mi“. Međutim, ovo retrogradno kretanje će ubrzati proces tako što će vas primorati da mnogo bliže pogledate ljude sa kojima delite svoj život na međuljudskom nivou.

Kako je Merkur retrogradan u vašoj sedmoj kući saveznika i neprijatelja 21. aprila, to može dovesti do toga da osvestite traume iz prošlih veza i da ih se napokon oslobodite. Mogući su i susreti sa bivšim partnerima. Kada Merkur 14. maja bude režirao, drama će početi da se smiruje.

A kada Merkur napusti period retrogradne senke posle 1. juna, imaćete mnogo bolju predstavu o tome gde se nalazite sa ljudima sa kojima odlučite da delite život. Moguće je da će mnoge Škorpije naučiti kako da izađu iz toksičnih veza i spreče rađanje nekih novih.

Izvor: Blic žena

Poznati ruski astrolog tvrdi da će druga polovina aprila biti teška za ova 4 znaka

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link