Srbija

3 video snimka jela iz Vojvodine od kojih kreće voda na usta

Vojvodina je jedan od najlepših predela Srbije čija prostrana ravnica seže do nepreglednih prostranstava. Poznata je po svojim prirodnim lepotama, divnim gradovima koji su puni zelenila, značajnim lokalitetima i muzejima, ali i po odličnim specijalitetima od kojih, baš kako kaže i sam naslov teksta, kreće voda na usta. Zrenjanin je jedan od lepših gradova severa naše zemlje, koji se posebno ponosi izvrsnim, tradicionalnim specijalitetima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. U nastavku teksta vam prikazujemo 3 najprimamljivija.

Portal I love Zrenjanin predstavlja najukusnije specijalitete Vojvodine

Portal I Love Zrenjanin jedan je od najposećenijih u našem regionu i poseduje desetine zanimljivih video snimaka. Izdvojili smo specijalno za vas neka od tradicionalnih jela sa severa naše zemlje koja će otvoriti apetiti i raspaliti čula.

Tople i slatke krofne iz Melenaca

 

Da li postoji išta ukusnije od mekih, nadošlih i slatkih krofni ? Savršeno jelo za sve ljubitelje slatkiša i savršena užina za mnoge. Domaće krofne sa hrskavim i mekim testom pružiće svim vašim čulima pravi ugođaj, a verujemo da će oduševiti čak i one koji nisu fanovi slatkih ukusa i testa. Domaće krofne su popirlično velike i nadošle, a u ovom selu se prave u velikim količanama. Još ukoliko ih jedete sa malo šećera u prahu ili domaćim, voćnim džemom, hedonizam je zagarantovan, kao i uživanje u rapsodiji slatkastih ukusa. Na vama je samo da probate i uživate u njihovom božanstvenom ukusu!

Tradicionalan vojvođanski Langoš

 

Reč je o ukusnom, mađarskom specijalitetu koje se pravi samo od najboljeg i najkvalitetnijeg testa. S obzirom na to da je reč o tradicionalnom specijalitetu koji dolazi pravo iz Mađarke, onda nije nikakvo iznenađenje činjenica da se ovo jelo najviše može pronaći u severnim delovima Srbije gde se nalazi dosta mađarskog stanovništva. Iskusne domaćice tvrde kako pravi langoš uvek mora da bude svež i topao, a još jedna prednost ovog specifičnog jela jeste što može da bude i slan i sladak oborak, u zavisnosti od vašeg raspoloženja i vaših želja. Odličan je i uz slatke i slane prelive, tako da vi izaberite najbolje.

Tradicionalni vašar ukusnih jela u Bašaidu

Opština Kikinda je domaćin ovog zabavnog vašara kojin okuplja veliki broj ljudi, a najviše meštana. Na ovom veselom vašaru dobar provod, druženje i odlični, gurmanski specijaliteti su zagarantovani sasvim. Posebna atrakcija su vrhunska jela sa roštilja, kao i tradicionalno okretaje praseta na ražnju, nakon čega se prase seče u uredne komade i prava gozba mora da počne. Jedno je sigurno, sa ovog vašara se ne možete vratiti praznog stomaka.

 

Portal I love Zrenjanin ostvari na mesečnom nivou izuzetno veliki broj poseta, tačnije, oko 500.000 poseta tokom samo jednog meseca, što je veoma impresivno. Upravo zbog toga se ubraja u u najposećenije portale u celom regionu. Na ovom portalu možete pronaći pregršt zanimljivih, ali i korisnih informacija, tekstova, kao i video snimaka, tako da je naša topla preporuka da ga što pre i vi posetite i istražite sve njegove zanimljivosti. Nadamo se da smo za vas uspeli da izabremo jela od kojih zaista zastaje dah i polazi voda na usta.

OGLAS

Share via
Copy link