Citati Top 10

10 citata Helen Miren koje bi svaka žena trebalo da pročita

Helen Miren jedna je od najomiljenih glumica današnjice. Britanka koja nema dlaku na jeziku, osim svojim ulogama  i izgledom oduševljeva nas i stavovima koje propagira. Navikli smo na “teror mladosti” i plastične lepote, a Mirren nam pokazuje kako može drugačije – uz pomoć rada, stava i dostojanstva. Ne plaši se da kaže šta misli, i zna to da kaže artikulisano, i pravo u metu, piše Elle.

Ovo su neki od njenih najupečatljivijih citata koji će vas inspirisati da budete slobodnije i svoje.

1. Sada kada imam 70 godina, ono što bih mlađoj sebi posavetovala jeste da govori “od***i” češće.

2. I dalje imam taj “ciganski” osećaj za avanturu. Mislim da nisam spavala u istom krevetu više od tri ili četiri meseca čitavog mog života. Uvek sadim povrće čije plodove na kraju ne pojedem i cveće koje neću videti kako cveta. Oduvek se selim po celom svetu.

3. Cela ta stvar oko oblačenja je luda. Možete da potrošite dolar na jaknu u nekom malom butiku, npr. “second-hand” butiku. I možete da potrošite hiljadu dolara na jaknu u tržnom centru. I ako vidite ove dve jakne na nekim osobama koje šetaju jedna pored druge, verovatno ne biste znali koja je gde kupljena.

4. Žene treba da prestanu da budu ljubazne. Ako ikada budem imala decu, koju nemam, prva stvar koju ću naučiti svoju devojčicu jeste reč: “od***i”.

5. Najteži period u životu jesu dvadesete. To je takva šteta jer ste tada najdivniji i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je takođe i period kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate šta će se desiti, zastrašujuće je.

6. Ja sam tip osobe “oblači se u second shopu, ali kod kuće otvaraj bocu šampanjca.

7. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda odbijaju da se tako izjasne, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili se 40 godina unazad i rekli: “Da li je ovo svet u kome bi volela da živiš?” Ona bi rekla: “Ne”.

8. Čudna stvar je ta, postaje vam sve udobnije u vašoj koži, čak i kada vam vreme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lepi, paranoični ste i jadni. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.

9. Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne.

10. Celog svog života gledala sam devojčice od 16 godina kako prodaju lepotu, zato mislim da je neverovatno što sada žene od 70 godina reklamiraju proizvode ženama od 60 do 80 godina.

20 citata Harukija Murakamija koji će vam promeniti pogled na život

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Tek kada malo ostariš shvatiš ko si i šta si, pa sebe počneš više da vrednuješ a sa tim dolazi i ono o***bi. Pa se više ne zamaraš nebitnim ljudima.

generic vignette (DESK luftika.rs)
401 Shares
401 Shares
Share via
Copy link