Horoskop Horoskopski znakovi Ovan

Životni horoskop za Ovna

Osobe koje su rođene u period od 21. marta do 20. aprila su u horoskpu Ovan. Mars je gospodar ovog muškog vatrenog nebeskog znaka. Pored njega veliki uticaj ima Sunce i nešto slabije Jupiter.

Mars u znaku Ovna su puni života i životne snage. Odlučni su i bez ikakvog ustručavanja idu pravo ka cilju. Samostalni su i veoma uporni. Rano počinju sami da se probijaju kroz život i pri tom ne prihvataju nikakvu pomoć. Jakom voljom i ogromnom snagom neustrašivo se probijaju kroz život. Nikada ne žele biti u podređenom odnosu, to im ne odgovara. Naprotiv, žele da snose punu odgovornost za sve svoje postupke koje znaju vrlo ponosno i dostojanstveno da brane.

dnevni horoskop devojke

Radije propadaju nego odstupaju od svojih ideja. To su izraziti predvodnici, impulsivni, neustrašivi, hrabri i odlučni, koji iznad svega cene slobodu. Vole red i disciplinu, ali se sami ne pridržavaju tog. Ne mogu se pohvaliti velikom ćudljivošću i nekim jakim moralnim kvalitetima. Naginju prevarama i rasipnosti, ali znaju da budu pošteni kada im to donosi korist. Ponekad žestoko planu i tada su u stanju sve da kažu u lice, ali ako se govori o njima, uvek opravdavaju svoje postupke.

Kao vrline im se pominju: entuzijazam, revnost i preziranje svake opasnosti, a kao mane: nedoslednost, želja za vlašću i fanatizam. Po prirodi su ambiciozni i plahi, a akcija im je jedino merilo vrednosti. Ne znaju za prepreke i ako nisu u stanju da ih na vreme otkriju i savladaju postaju besni i drski. Ne traže da se dopadnu, već se nameću.

dnevni horoskop februar zena

Ljudi rođeni u znaku Ovna su u dosta slučajeva svađalice, skloni ljubomori i drugim nepromišljenostima. Zbog toga imaju komplikacije u životu. Mada imaju razvijenu moć zapažanja i rasuđivanja, to im mnogo ne koristi, jer više deluju po urođenoj impulsivnosti. Imaju velike predispozicije za sport, veoma vole prirodu. Volja za radom i životna snaga kod njih su bespreko-rni, ali pošto žive u stalnoj napetosti, to često padaju u razne bolesti. Obolevaju od svih vrsta groznica i naklonjeni su i ludilu. Uživaju u putovanju i stalno teže promenama kako u poslu tako i u ljubavi i u ostalim ljudskim delatnostima.

Budući da imaju izvanredne sposobnosti, njima predstoji sjajna budućnost. Hrabrost i energija pomoći će im da sakriju svoju netrpeljivost i nekontrolisanu oduševljenost. Oni će se najboljeplasirati u delatnostima kada se od njih traži da upravljaju drugima. To znači u vojnim i političkim poslovima. Njihova osobina da ništa ne rade polovično dovešće ih skoro dotle da neće znati koju od povoljnih prilika da iskoriste. Oni preuzimaju vodeću ulogu u svakom poslu koga se prihvate i tada rade bez ijedne reči opomene. Tada moraju da kontrolišu svoju bujnu prirodu, jer se njihova eksplozivnost ne može pomiriti da stvari ne idu baš onako kako su oni zamislili. Treba da budu obazriviji u donošenju odluka, jer će uvek želeti da žure napred, a da prethodno ne odmere sve okolnosti. Industrija i poslovni svet su isto tako povoljne oblasti gde se njihov talenat besprekornog radnika-predvodnika pokazuje u najboljem svetlu.

ovan hobi posao

Srećni brojevi ovih osoba su dva, osam i jedan, povoljni dani petak, utorak i ponedeljak, a boje žuta i narandžasta.

Poznate osobe rođene u ovome znaku su Goja, Bah, Bizmark, Bodler, Zola, Leonardo da Vinči, Rafael, Đura Daničić, Brana Petronijević, Josif Pančić.

Više o horoskopu za Ovna

Marija Jovanović

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

28 Shares
Share via
Copy link