Vesti Vojvodina

Plemeniti zrenjaninski vatrogasci spasili napuštene štence iz šahta dubokog 5 metara (FOTO)

Zrenjaninski vatrogasci štenci
Foto: Prinscreen / Facebook / MUP Republike Srbije

Vatrogasci su istinski heroji, koji svaki dan rizikuju živote da nas izvuku iz opasnih situacija i spasu od vatrene stihije, ali često pokazuju i svoju humanost brigom o nemoćnim životinjama koje nađu u “nebranom grožđu”.

Ogromno srce i plemenitost juče (24. januar) su demonstrirali na delu pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Zrenjanina, koji nisu razmišljali ni časa, pa su izašli na lice mesta čim su primili poziv da se dva kučenceta nalaze u šahtu dubine 5 metara.

Da li ih je neki zlotvor bacilo u šaht kako bi ih se rešio ili su sami u njega upali, nije poznato, ali kako je objavljeno na Fejsbuk stranici MUP-a Srbije, njihovom brzom reakcijom spašena su dva nedužna pseća života.

Nadamo se da naše male prijatelje sa prelepim okicama u budućnosti čeka lepša sudbina, a sugrađani su za ovaj potez vatrogasaca imali samo reči hvale.

“Bravo! Svaka čast. Dobri ljudi uvek spremni da pomognu”, “Veličine od ljudi”, “Svaka čast!!! Veliko poštovanje”, “Jaooo što su slatki ! Nego šta, i to im je posao – da spašavaju kuce iz šahta i mace sa drveća”.

“Bravo, momci! E sad da MUP nastavi u tom maniru, da otkrije sve trovače, ove što ih gaze, tuku, bese, ubijaju iz puške…. I imaće moju doživotnu podršku”, “Svaka čast! Sad da pomognete kolegama iz Smederevske Palanke da otkriju ko je pobio desetine napuštenih pasa u noći između 12.i 13.oktobra 2022. godine”, pisali su u komentarima na Fejsbuku.

Novosadski vatrogasci videli da se vozilo pokvarilo na semaforu, pa uskočili u pomoć (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
17 Shares
Share via
Copy link