Koronavirus Srbija

Direkor kraljevačke bolnice: Lažeš Paniću, a patetične suze su zbog toga što smo opremljeni bolje nego ikada

Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije poslednjih dana je izazvao veliku pažnju javnosti kada je gostujući na televizijama govorio o alarmantnom stanju zdravstvenog sistema u Srbiji i nemoći vlasti da se izbori sa rastućom epidemijom koronavirusa.

Njemu je, u otvorenom pismu, odgovrio v.d. direktora Opšte bolnice u Kraljevu dr Zoran Mrvić.

Pismo, objavljeno na portalu Novosti, prenosimo u celosti.

– Kolega Rade Panić je dobar deo borbe svojih kolega sa koronom proveo u svojevesnoj hibernaciji. Da je tu među nama mogli smo da saznamo gledajući ga na raznim televizijama gde je svoju poduže sticanu diplomu podredio političkim interesima.

– Dok su njegove kolege nesebično pohitale u Novi Pazar da pomognu, ostavljajući svoje porodice u Kraljevu, njegov pravac je bio TV studio u Beogradu odakle je “bolje” od svih znao sta se dešava na terenu. Rešen da bespogovorno bude na usluzi tuđim političkim idealima, prihvatio je novu direktivu da se uključi u kovid režim i bude neko ko ce se “proslaviti” ulogom insajdera.

Laži i, još jednom laži, koje poslednjih dana iznosi tužnije su i poražavajuće za njega i njegove patrone od onih patetičnih suza kojima je pokušao lažno da predstavi situaciju i ZC Studenica. Možda su mu suze izazvale činjenica da je ova ustanova danas bolje opremljena nego ikada pre. Da imamo svega dovoljno – i aparata i lekova i materijala i opreme…

– Čovek koji ima više sati u TV studijima nego u crvenoj zoni se drznuo da komentariše i iznosi lažne informacije o radu svojih kolega i o situaciji u ustanovi. Nikada se nije našao na prijemu da bi znao kako se radi trijaža, kako se obavljaju dogovori i vrše procene za hospitalizaciju ili transport.

– Rade Paniću, imamo i previše izazova i briga u borbi za svakog našeg sugrađanina i žitelja regiona da bi slušali tvoja navijanja da korona pobedi. Legitimno je da budes na strani gostujućih navijača, ali za njih postoji poseban sektor, prezren od ostalih – napisao je na kraju dr Mrvić.

Rade Panić: Zdravstveni sistem je pukao, nemamo ni kreveta ni lekara

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
228 Shares
228 Shares
Share via
Copy link