Magazin Srbija

Premotali igricu, paketići i ogrev su prevaziđeni, SNS poslušnike šalje na more – u Budvu

sns botovi
Foto: Printskrin/ Instagram

Izbore za članove Saveta MZ Zmajevo obeležilo je dosta nepravilnosti, poručuju iz udruženja građana Naše selo naša pravila. Pre izbora su deljeni paketi hrane i ogrevno drvo „simpatizerima“ vladajuće stranke za koje su kasnije kandidati sa liste SNS-a govorili da je to „gest pažnje“. Obaveštenje (pozivi) za glasanje nisu podeljeni pod izgovorom da „nije obavezno“ da se to radi.

– Na prijave o kupovini glasova u toku izbornog dana nadležni nisu reagovali, lice koje nije bilo član biračkog odbora, viđeno je da nosi izborni materijal i izlazi iz dvorišta ljudi koji su glasali od kuće. Ucene „zbog posla“ i pritisci na ucenjene, ali i njihove rođake traju kontinuirano, a najučestaliji su bili upravo u toku izbornog dana – kažu za naš portal iz ovog udruženja.

Uprkos takvim uslovima GG NAŠE SELO – NAŠA PRAVILA je ostvarila fantastičan rezultat sa preko 30% glasova.

– Nakon izbora desilo se nešto po čemu će ovi izbori ostati upamćeni. Aktivisti „pobedničke“ ekipe su kolektivno otišli na odmor u Budvu.
Pokušali smo saznati da li je stranka platila odlazak, i ni manje ni više odgovor dobili baš od bliskih prijatelja/kolega sa posla aktivista koji su otišli na more – kažu iz udruženja.

– Rečeno nam je da je na more otišao ko god je hteo, i da je pored plaćenog smeštaja, ishrane i puta, dobijen i dzeparac.
Dakle, GG svoje sumnje nije iznosila dok bar delimično nisu dobili i potvrdu da imaju pravo na sumnju.Ukoliko su tačni navodi do kojih smo došli i od sugrađana i od bliskih prijatelja aktivista, nije li malo bezobrazno, bezobzirno, bahato, da u vremenu kada decu lečimo SMS-om, aktivistima bude plaćeno letovanje? – pitaju se iz ove grupe građana.

– Zar taj, ko god da je i ako je aktivistima platio, nije imao drugu opciju, možda humanitarnog karaktera, za utrošiti novac? Zar nisu mogli i sami aktivisti odbiti ponuđeno letovanje i novac preusmeriti npr u svoje selo? Zar posle izbora gest pažnje i pomoć komšijama nije potrebna? -pitanja su na koje stanovnici Zmajeva nemaju odgovor,

Prema njihovim rečima, kruže priče, a i objave na društvenim mrežama dokazuju, da su na ovo „plaćeno“ letovanje organizovano otišli i aktivisti SNS-a iz drugih naseljenih mesta Opštine Vrbas, ali GG NSNP se bavi isključivo problemima Zmajeva i Zmajevčana.

I dok nam Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u jednoj od mnogobrojnih izjava poručuje: „Psihički ne možete da se odmorite negde u Srbiji, nego mora baš da vidite more i da se okrećete kao jaje na oko 50 puta dnevno da biste se odmorili. Neću na godišnji odmor, hoću da radim!“ M.P. zaposlen u MZ Zmajevo i aktivista SNS -a, iz Budve poručuje : „NEKI MORATE DA RADITE A NEKI MORAMO DA ODMARAMO.“

SNS juriša na lokalne izbore, ukinuli kontrolore, umesto poziva dele paketiće i drva za ogrev

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

978 Shares
978 Shares
Share via
Copy link