Magazin Poznati

Holivudskom Edipu poroci umalo došli glave, zdrav i prav gazi 5. deceniju i mami uzdahe

bredli kuper
Foto: Profimedia

Najveći Edipovac Holivuda na vreme se otrgao porocima, sada gazi 5. deceniju i mami uzdahe mnogih dama

Američki glumac i režiser filma „Zvezda je rođena“, jedan od najvećih miljenika žena, Bredli Kuper, u mladosti se opijao i drogirao. Kada se izlečio i izgradio karijeru, našao je sreću i u ljubavi. Do tada, njegov put bio je popločan je uspesima i padovima, ali i tajnama koje je dugo držao u sebi.

Kuper uveliko gazi 5. deceniju, ali je dokaz da muškarci s godinama sve bolje izgledaju, kao i da postaju neodoljivi ženama, piše Stil.rs.

Droga i alkohol na putu uspeha

Rođen je 1975. godine u Filadelfiji, u svet glume ušao je veoma rano, a samim tim pao je pod uticaj raznih poroka kao što su droga i alkohol.

– Imao sam sreću da se to dogodilo kad sam imao 29 godina. Mislio sam da sam uspeo kad sam dobio reklamu za „Wendy’s“. Kada sam se preselio u Los Anđeles zbog serije Alias, osećao sam se kao da sam se vratio u srednju školu – nisam mogao da uđem ni u jedan klub, nijedna devojka nije htela da me pogleda. Bio sam totalno depresivan, priznao je glumac jednom prilikom.

On je takođe otkrio da se sa zavisnošću od droge i alkohola borio pre nego što je stekao svetsku slavu s filmom „Mamurluk“.

– Tako je bilo, zapravo, sve do „Mamurluka“. Imao sam 36 godina kada sam radio „Mamurluk“ tako da sam morao da prođem kroz sve te stvari pre nego što je slava uopšte ušla u moj život, otkrio je Kuper.

Prelomni trenutak za glumca je bio kada je kolega Vil Arnet došao kod njega kući jer bio zabrinut što nije prošetao pse. Kuper je otkrio da je tada zapravo shvatio da je u ozbiljnom problemu.

– Tada sam prvi put shvatio da imam problem s drogom i alkoholom. To mi je Vil rekao, nikad to neću zaboraviti. To mi je promenilo ceo život. Definitivno sam napravio velike pomake od 29. do 34. godine. Onda sam barem mogao da stanem ispred nekoga da slušam i pričam, rekao je glumac.

Uspeh na poslovnom planu

Kuper je odlučio da postane glumac odmah posle koledža. Studirao je engleski jezik, dok je postdiplomske studije umetnosti upisao u Njujorku. Glumac tečno govori francuski i bez prevodioca daje intervjue francuskim medijima.

Nije tajna da mu je Robert de Niro idol i inspiracija, a radili su zajedno na filmovima Limitless i Silver Linings Playbook.

Kuperov prvi dugometražni film bila je komedija Wet Hot American Summer (2001), a zatim je dobio sporedne uloge u filmovima kao što su Wedding Crashers (2005) i Failure to Launch (2006).

Brojni filmovi su podigli Kuperov profil i reputaciju, a 2009. uspeo je da se probije veoma unosnim filmom The Hangover, koji se fokusira na grupu muškaraca koji traže svog izgubljenog prijatelja nakon što su se probudili sa momačke večeri koje niko ne može da se seti – nastavci su usledili 2011. i 2013.

Nakon toga nizale su mnogobrojne uloge, a glumac je kasnije postao i producent.

Ljubavni život

Bredli kuper je u decembru 2006. stao na ludi kamen sa glumicom Dženifer Espozito, a njihov brak potrajao je samo šest meseci – rastali su se u maju 2007.

Dugo se šuškalo da glumac ne može da ima devojku jer mu se majka meša u svaku vezu, te da ona odlučuje sa kim će on da bude.

Nju su krivili i za iznenadni raskid sa Irinom Šajk 2019. godine, jer je Bredli veoma vezan za nju, zbog čega ne može da ostvari nikakav dublji odnos sa drugom ženom. Kuper i njegova majka su nerazdvojni, i veoma često je vodi i na crvene tepihe, putuje s njom, sluša je bez pogovora kako kada je reč o njegovom privatnom, tako i kada se radi o poslovnom životu.

Inače, Bredli i Irina su započeli vezu 2015. godine, a svoju ljubav krunisali su ćerkom Leom. Njihova ljubav prošla je kroz razne turbulencije, a nakon raskida neprestano se šuškalo o njihovom pomirenju budući da su više puta viđeni zajedno.

Spekulisalo se da je jedni krivac što se njihova veza raspala upravo Bredlijeva majka.

Već na početku veze, Bredlijeva majka upoznaje glumčevu novu izabranicu i iznosi svoje mišljenje o njoj, što mu mnogo znači. Poznato je i da Kuper zove mamu nekoliko puta dnevno, a mnogima je čudno što on nosi burmu svog oca, koji je preminuo 2011. godine. Zbog toga se često može pročitati da je „oženio“ svoju mamu, te da je „klasičan primer edipovca“.

Tragedija

Bredli je veoma teško podneo smrt oca za kog je bio jako vezan.

– Hteo sam da budem isti kao tata. Kad mi je bilo osam godina, u školu sam išao u odelu i s aktovkom, prisetio se glumac, koji danas na lančiću oko vrata nosi očev venčani prsten. Otac Čarls umro je 2011. od raka pluća, doslovno sinu na rukama.

– U tom trenutku sve se promenilo. U trenutku. Bila je to nova stvarnost za mene, sasvim novi svet, rekao je posle Kuper.

Izvor: Stil.rs

Top 15 najlepših glumaca svih vremena

Share via
Copy link